REKLAMI GEÇ

Denizli çevre alanında çıtayı yükseltti

Denizli çevre alanında çıtayı yükseltti

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni nesillerde çevre bilinci ve hassasiyeti oluşturmak için başlattığı ‘Çevrem Sensin’ projesinde pilot il.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Şubat 2017 Perşembe, 17:39

Projenin Denizli ayağını yürüten Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 6 okuldan 800 öğrencinin katılımıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde bir program düzenledi. Programa Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Vali Yardımcısı Kemal İnan, protokol üyeleri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tuzcuoğlu, toplantıların 10 ilde gerçekleştirileceğini belirterek, “Denizli’yi tercih ederken, Büyükşehir Belediye Başkanımızın arzusu bizim bu anlamda karar vermemizi kolaylaştırdı. Bizim çevremizi korumak ve bunu gelecek nesillere bırakmak gibi bir sorumluluğumuz var. Biz bu şuuru öğretmek için buradayız. Gençlerimiz de bu emanete sahip çıkacak” dedi.

“DENİZLİ YEŞİL KENT”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli’nin Türkiye’nin en temiz kentlerinden biri olduğunu hatırlatarak, “Kentimiz 2012 yılında ‘En Temiz Şehir’ ödülünü aldı. Denizli’de yaşayan vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın sayesinde bu ödülü aldık. Bugün Denizli yeşil bir kent haline geldi. Kişi başına 13 metrekare aktif yeşil alan ortalamasıyla, Türkiye’nin ortalamasını yükselten ve birçok Avrupa kentini geride bırakan bir şehir haline geldi. Büyükşehir Belediyemiz, ilgili kurumlarımız ve Bakanlığımızla birlikte çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

“ÇEVREYİ GENÇLER KORUYACAK”
Başkan Zolan, kent genelinde birçok atık su arıtma tesisi inşa ettiklerini de belirterek, “Hedefimiz atık sularımızın bir damlasının bile temizlenmeden doğaya karışmamasıdır. Bu amaçla seferberlik noktasında, yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

Çocuklara çevre konusunda öğütler veren Başkan Zolan, sözlerine şöyle son verdi: “Artık siz çevreye sahip çıkan çevreyi koruyan gençler olacaksınız. Başka insanların da çevreye kirletmesine engel olacaksınız. Bu programın Denizli ve ülkemizde yapılmasında emeği geçen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

“AZ MALİYETLE ÇEVRE KORUNABİLİR”
Proje ile ilgili olarak Denizli Vali Yardımcısı Kemal İnan’da değerlendirmelerde bulundu. İnan, “Çevreyi korumak istiyorsak bu işe önce kendimizden başlamalıyız. Evimizden başlamak üzere sınıflarımızı, okullarımızı temiz tutabiliriz. Böylece çevremiz temiz olur” dedi.

Programın sonunda “Çevrem Sensin” projesinde dereceye giren okullara ödüller verildi. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sanatçıları tarafından Nuh’un Uzay Gemisi adlı bir tiyatro oyunu sergilendi. Çocukların büyük beğenisini kazanan tiyatro gösterisinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran ve DESKİ personeli Esra Kurşun tarafından sunum yapılırken, çocuklara ve katılımcılara çevre bilinci ve hassasiyetini anlatan dergi, tişört ve yapboz gibi çeşitli materyaller dağıtıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu