Rektör Kutluhan kurulacak ziraat fakültesini anlattı

Pamukkale Üniversitesi’nde Ziraat Fakültesi’nin kurulma çalışmaları için ilk adım atıldı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, fakülte ile Denizli’ye özgü tarımsal ürünlerin, bilimsel yaklaşımlarla geliştirilerek, kültürel ve ekonomik değeri yüksek ürünler haline gelmesini hedeflediklerini söyledi.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2021 Cumartesi, 12:20
Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç ile birlikte Çal MYO, Çivril Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Tavas MYO, TIGAM ve BİYOM’dan öğretim üyeleri ile bir araya geldi.
Prof. Dr. Kutluhan, Denizli’nin önemli bir sanayi şehri olmasının yanında aynı zamanda yöreye özgü tarımsal ürünleri ile zengin bir tarım şehir de olduğunu hatırlattı. Kutluhan, özellikle pandemi süreci ile tarımsal üretimde kendi kendine yetebilmenin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha iyi anlaşıldığına dikkat çekti.
Prof. Dr. Kutluhan, tarım alanında çalışmalarını sürdüren araştırma merkezlerinin desteği ile Denizli için ekonomik ve kültürel öneme sahip tarım ürünlerinin modern teknolojilerle yüksek kalite ve yüksek verimli ürüne dönüştürme çalışmalarını, kurulması planlanan Ziraat Fakültesi bünyesinde bir üst seviyeye çıkaracaklarını ifade etti.
ÇAL VE ACIPAYAM’DA ARAZİ VAR, ÇİVRİL DE ARAZİ VERMEYE HAZIR
Çal ve Acıpayam’da Üniversitenin kullanımına sunulmuş arazilerin olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Çivril’de de yerel yönetimin yine tarımsal Ar-Ge faaliyetlerinin yürütülmesi için arazi vermeye hazır olduğunu söyledi.
Pamukkale Üniversitesi bünyesinde Ziraat Fakültesi’nin kurulmasıyla Denizli’nin sanayide olduğu gibi tarımda da adından sıkça söz ettireceğini kaydeden Rektör Kutluhan, “öğrencilerin de doğrudan uygulamanın içinde yer alacağı Ziraat Fakültesi ile kültürel değer ve ekonomik geçim kaynağı olan ay çekirdeği, elma, üzüm gibi ürünlerin coğrafi işaretli ürün olarak kabul görmesi, tarımda bilimsel yaklaşımlar kullanılarak Denizli’mizde tarımın gelişmesi ve bu gelişimin ekonomimize yansımasını hedefliyoruz. PAÜ Ziraat Fakültesi ile Denizli, tarımda da söz sahibi olabilecektir” diye konuştu.
HAYVANCILIĞA BİLİMSEL YAKLAŞIM
PAÜ Rektörü Kutluhan, Denizli şehrinin tarımı için son derece önemli olan ürünlerin gen kaynaklarının korunmasının, bilimsel yöntemlerle tohum, bitki ve hayvan türlerinin ıslah çalışmalarının yürütülmesinin, ülkemizde tarım ve hayvancılık alanında büyük ekonomik faydalar sağlayacağını söyledi.
Ziraat Fakültesi’nde gerek tarım gerekse hayvancılık alanında çalışmaların yürütüleceğini kaydeden Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “hayvancılık alanında, Acıpayam ilçemizde, yöre, bölge ve ülkedeki hayvansal üretim süreçlerine olumlu katkılar sağlayacağına inandığımız çağdaş bilgi ve teknolojileri kullanarak bu alandaki problemlerin çözümü ve kullanılan tekniklerin iyileştirilmesi çalışmalarını yürüteceğiz. Aynı zamanda donanımlı insan gücü de yetiştireceğiz” diye konuştu.
Rektör Kutluhan, fakültenin onay sürecinin devam ettiğini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Hani burada Honaz ilçesinin coğrafi işaretli kirazı, cennet hurması çalışması.. çok yazık eş geçilir se…
sayın rektör hocam,yerinde bir karar bölüm sayısı sınıelı olmalı,arge inovasyon yapılabilecek arazi olmalı,örn.ayçekirdeği beyaz değilde,siyah kabuk tercih ediliyor.bu ürün cinde ithal ediliyor,ceviz üretimi ayva ,deveci armut vs.soğuklama ihtiyacı y
Her Yeri maden arama sahası yapıp siyanürlü arama yaparak mı tarımı geliştireceksiniz.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
15 Mayıs 2025 Perşembe | 11 | 27 | Az Bulutlu |
16 Mayıs 2025 Cuma | 14 | 32 | Parçalı Bulutlu |
17 Mayıs 2025 Cumartesi | 16 | 30 | Parçalı Bulutlu |
18 Mayıs 2025 Pazar | 16 | 29 | Çok Bulutlu |
19 Mayıs 2025 Pazartesi | 15 | 30 | Az Bulutlu |