REKLAMI GEÇ

Ruhsuz rakamlar yerine anlamlı isimler

Ruhsuz rakamlar yerine anlamlı isimler

Bozkurt Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan sokaklara rakam yerine anlamlı isimler verilmesiyle ilgili karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de kubal gördü. Buna göre Bozkurt’un İnceler Mahallesi’nde açılan iki sokaktan birine 35 yaşındaki hayırsever Deniz Kuş, diğerine ise Şehit Ali Rıza Cengiz’in isimleri verildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2015 Pazartesi, 18:02

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarının 2. birleşimini gerçekleştirdi. Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci’nin başkanlık ettiği toplantıda, Buldan ile Bozkurt belediyelerinden gelen mahalle ve sokak isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü.

MERKEZEFENDİ YENİ MAHALLE OLDU
Buldan’ın Merkezefendi mahallesinin ismi, Yeni mahalle olarak değiştirildi. Ancak Merkezefendi’nin Buldan’ın Sarımahmutlu doğumlu olması nedeniyle isminin yaşatılması yönünde vatandaşın istekleri dikkate alınarak Buldan Belediyesi’nin Sarımahmutlu Mahallesi’nin ismi Sarımahmutlu Merkezefendi Mahallesi olarak değiştirilmesi talebi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

SOKAK İSİMLERİ RUHSUZ SAYILAR OLMAYACAK
Bozkurt Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen sokak isimleri ile ilgili gündem maddesi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ele alındı. CHP’li Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, “Bozkurt Belediye Meclisi’nde oy birliği ile karar aldık. Sokaklara ruhsuz ruhsuz rakamlar vermektense, o bölgede yaşayan hayırseverlerin, o bölgeye hizmet vermiş büyüklerin ve şehitlerin isimlerinin yaşatılmasının doğru olacağını düşündük. Bu karar doğrultusunda, İnceler Mahallesi’nde yeni açılan iki sokaktan birine yurtdışında yaşayan 35 yaşındaki hayırseverimiz Deniz Kuş’un, diğerine ise şehidimiz Ali Rıza Cengiz’in isminin verilmesi kararı aldık” dedi.

Bozkurt Belediyesi’nin sokak isimleriyle ilgili talebi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de oy birliği ile kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu