REKLAMI GEÇ

Şair Ataol Behramoğlu yol arkadaşını böyle selamladı

Şair Ataol Behramoğlu yol arkadaşını böyle selamladı

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Uğur Mumcu, katledilişinin 21. yılında düzenlenen törenle anıldı. Törene Denizli’de bulunan Şair Ataol Behramoğlu da katıldı ve arkadaşı Mumcu’nun posterini okşayıp, özlemle selamladı.

/ DENİZLİHABER / 24 Ocak 2014 Cuma, 15:10

Denizli’de faaliyet gösteren 26 sivil toplum örgütünün katılımıyla oluşturulan Demokrasi Platformu’nun ev sahipliğinde, 24 Ocak 1993’te otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla yaşamını yitiren  Uğur Mumcu’yu anıldı.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen anma etkinliğine Demokrasi Platformu üyelerinin yanı sıra  CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay, CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı İbrahim Vural, Şair Ataol Behramoğlu ve Sanatçı Haluk Çetin katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan bir konuşma yaptı. İlhan, 24 Ocak 1993 günü “Ben Atatürkçüyüm, ben Cumhuriyetçiyim, ben antiemperyalistim” diyerek yazıları, konferansları ve kitapları ile Türk milletinin uyanık kalması için mücadele eden gazeteci, yazar ve hukukçu Uğur Mumcu’yu unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını söyledi.

BEHRAMOĞLU DUYGULANDI

Eğitim-İş Denizli Şubesi’nin  “Özgürlük Şiirleri ve Şarkıları” etkinliğine katılmak üzere Denizli’ye gelen Şair Ataol Behramoğlu ise törende Uğur Mumcu için yazdığı şiiri okudu. Uğur Mumcu ile aynı gazetede çalıştıklarını ve bir dönem kendisinin avukatlığını da yaptığını anlatan Behramoğlu,  “Atatürk’un kurduğu Türkiye Cumhuriyeti böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakmak istiyorsak, mücadele edeceğiz” dedi.

Behramoğlu, konuşmasının ardından 21 yıl önce hain bir pusuda  katledilen yol arkadaşının karanfillerle donatılan posterini okşadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu