REKLAMI GEÇ

Sanayiciler adayları ağırladı

Sanayiciler adayları ağırladı

Denizli Sanayi Odası Meclis üyeleri, CHP ve MHP’nin belediye başkan adaylarını ağırladı. Adayların özellikle sanayinin önünü açacak projelerini merak eden sanayicilerin gündeminde yeni havaalanı vardı.

/ DENİZLİHABER / 10 Mart 2014 Pazartesi, 18:24

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)’nin belediye başkan adayları, Denizli Sanayi Odası Meclis üyelerinin toplantısına katıldı. Saat 15.00’da başlayan ve üç saat devam eden toplantıda, projelerini sanayicilerle paylaşan belediye başkan adayları, sanayicilerin sorularını yanıtladı.

ÖNCE MHP ADAYLARI
İki bölüm halinde gerçekleştirilen toplantıda ilk söz hakkı MHP’nin idi. MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek, Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar ile Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Nihat Yeniyol rahatsız olduğu için katılamadığı toplantıya Belediye Meclis üyesi 2. Sıra adayı mimar Leman Dede Kalkan, projelerini anlattı.
denizli-adaylar-sanayicinin-konugu-ic-1

GÜNDEM HAVAALANI
Sanayiciler adaylara özellikle, sanayicinin önünü açacak, Denizli Sanayisini canlandırmak projeleri ve nasıl bir sanayi kenti düşlediklerini sordu. Sanayicilerin asıl gündemi ise yeni bir havaalanı idi. MHP Büyükşehir Belediye Başkanı Ali İpek, yeni havaalanı, oto santral garajı ve tren garı için yeni projelerinin olduğunu belirterek, “Biliyorsunuz havaalanı yapmak belediyecilerin işi değil. Ancak iki yıl içerisinde devlet havaalanı yapmaz bizde göreve gelirsek, havaalanı büyükşehir belediyesi olarak biz yapacağız. Bununla ilgili yerimizi tespit ettik. Ama şu an açıklamak istemiyorum” diye cevap verdi.
Daha sonra MHP Merkezefendi ve Pamukkale Belediye başkan adayları kendi ilçeleri ile ilgili projelerini sanayicilerle paylaştılar.

“BELEDİYELER VATANDAŞIN SIRTINDA YÜK OLMAYACAK”
Toplantının ikinci bölümünde ise CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan ile Pamukale Belediye Başkan Adayı İbrahim Vural, Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay, sanayicilerin konuğu oldu.
denizli-adaylar-sanayicinin-konugu-ic

Adaylar kendilerini tanıttığı ve projelerini anlattıkları toplantının soru cevap kısmında, Bir sanayicinin “Yatırım yapmak değil, ruhsat almak zor. Ayrıca ruhsat için ödenen paralar büyük bir yekun oluşturuyor. Bununla ilgili projeleriniz var mı? “ sorusuna CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, “Biz belediyeleri, vatandaşın, sanayicinin sırtında yük olmaktan kurtaracağız. Yaptığımız hizmetlerin karşılığını vergi, su ruhsatlara zam yaparak karşılamak yerine daha farklı gelir kaynakları oluşturmayı amaçlıyoruz. Denizli’nin bir başka önemli sorunu ise, hava kirliliği ve trafik. Öncelikle Denizli bu trafik sorunundan kurtulmalıdır. Denizli’nin sanayisinden turizmine, trafiğinden alt yapısına kadar, Merkezefendi ve Pamukkale Belediye başkan adaylarıyla birlikte planladık” diye konuştu.

Bir diğer sanayicinin “Askeri sahanın yeri ile Tavas ve Kızılcabölük’teki alanların takas edileceği söyleniyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz” sorusuna ise Arslan, “Bizde böyle duyumlar alıyoruz. Ancak bunun gerçeğini 31 Mart sabahı belediyeyi teslim aldığımızda öğreneceğiz. O zaman sizlere daha detaylı bilgi verebilirim” cevabını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 31Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 18 32Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 18 30Çok Bulutlu