REKLAMI GEÇ

Sarıkamış Şehitleri yürüyüşle anıldı

Sarıkamış Şehitleri yürüyüşle anıldı

Sarıkamış Harekatı’nda donarak şehit düşen kahramanlar 104. yılında törenle anıldı. 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen anma yürüyüşü, Denizli’de de protokol üyeleri ve halkın katılımı ile gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2019 Pazar, 17:49

Enver Paşa komutasında 104 yıl önce Sarıkamış Harekâtı sırasında donarak şehit düşen Mehmetçikleri anmak için 7’den 70’e yüzlerce kişi Sarıkamış Şehitleri için yürüdü.

Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşüne; Vali Hasan Karahan, 11’inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Gaziler, Gençlik Merkezi öğrencileri, sporcular, lise öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda başlatılan yürüyüş Valilik önüne kadar sürdü, bundan bir asır önce “Beyaz Hüzün” olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekâtı’na katılarak, vatanı uğruna can veren kahramanlar anıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando takımının seslendirdiği marşların hep bir ağızdan söylenmesi ve ellerdeki Türk Bayraklarının sallanmasıyla Valilik önüne doğru yol aldı.

Cadde üzerinde evleri bulunan vatandaşların da balkonlarından bayrak sallayarak destek verdiği yürüyüş, yol boyunca yürüyüşe katılan vatandaşlarla birlikte coşkulu bir kalabalığa dönüştü. Yürüyüş esnasında öğrenciler zaman zaman “Vatan sana canım feda” ve “Şehitler ölmez, Vatan bölünmez” şeklinde slogan attı.

Yürüyüş Valilik önünde son bulurken etkinlik meydandaki Atatürk Anıtının olduğu yerde yapılan program ile devam etti. İlk olarak Sarıkamış ve tüm Şehitlerimiz anısına saygı duruşu yapıldı.

Protokol Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladıkları şiir ve Şehitlerin ruhuna ithafen okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından program son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu