REKLAMI GEÇ

SARUHANLILARIN İMAR İSYANI!

SARUHANLILARIN İMAR İSYANI!

Denizli Belediyesi, 29 Mart seçimleriyle birlikte merkez belediyeye dahil olan ve mahalleye dönüştürülen Saruhan ile ilgili bir dizi imar düzenlemesi yaptı. Ancak hiçbirinde ne mahalle muhtarı ne de sakinlerinin görüşlerini almayan belediye, yapılan itirazları da reddedince vatandaşlar isyan etti.

/ DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2009 Perşembe, 18:50

Denizli Belediyesi, bütünşehir uygulaması ve Yerel Yönetimler Yasası’nda yapılan düzenlemeler nedeniyle, mücavir alanını 29 Mart seçimleri sonrası genişletmişti. Saruhan Kasabası da yerel seçim sonrası, mahalle statüsünde Denizli Belediyesi’ne bağlandı. Belediye, seçim sonrası belde ve çevresinin imarı konusunda yeni düzenlemeler yaptı. 1/1000 ve 1/5000’lik imar planlarının yapıldığı mahalleye ilişkin yeni tasarruflar konusunda, ne muhtar ne de Saruhan sakinlerinin görüşünün alınmaması, Saruhanlıları çileden çıkarırken, yapılan itirazların tümünün reddedilmesi ise mahalle sakinlerini isyan ettirdi.
Denizli Belediyesi’nin AKP’li yöneticilerinden umudunu kesen Saruhan Mahallesi sakinleri, çareyi bir toplantı düzenleyip ana muhalefet partisi CHP’nin yöneticilerini çağırmakta buldu. CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal ve bir grup meclis üyesi, Saruhan Mahallesi’ne giderek mahalle sakinlerinin konu ile ilgili şikayetlerini dinledi.
Mahalle sakinleri, kendilerine sorulmadan yapılan yeni düzenlemeler nedeniyle, belediye yönetimini eleştirirken, nasıl bir yol izleyecekleri konusunda CHP’li heyete sorular yöneltti.
CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, Saruhanlılara haklarını hukuki zeminde aramaları davetinde bulunurken, bu konuda gereken her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi. Gönenç, belediye meclis grubunun da belediye içinde, Saruhanlıların şikayetini gündeme getireceklerini dile getirirken, parti olarak da sıkıntıların çözümü konusunda Saruhanlıların destekçisi olacakları sözünü verdi.
Gönenç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir yerleşim alanının planlamasını yaparken orada yaşayanların görüş ve fikirlerini almadan, sanki orası boş bir alanmış gibi çalışma yapılmasını biz de doğru bulmuyoruz. Vatandaşlar sıkıntılarını belediyeye dile getiremedikleri için bizleri davet etti. Biz de konusunda uzman plancı, mühendis arkadaşlarımız, örgüt yöneticileri ve meclis üyelerimizle gidip hukuki haklarını anlattık. Yargı yoluna gideceklerini hatırlattık. Saruhan Mahallesi planlanacak boş bir alan değildir. Orada insanlar yaşıyor. Yaşayan insanların taleplerini dinlemeden orayla ilgili bir dizi kararlar almak ne denli doğrudur? Denizli Belediyesi’nden oturarak bölge insanının ihtiyaçlarını kestiremezsiniz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu