REKLAMI GEÇ

Savaş Ay’ın sesinden Denizli şiiri

Savaş Ay’ın sesinden Denizli şiiri

Geçen hafta yitiriğimiz Usta Gazeteci Savaş Ay, aynı zamanda buğulu sesiyle okuduğu şiirleriyle de tanınıyordu. Savaş Ay’ın internette izlenme rekorları kıran ve “Denizli’nin Çarşısına çakır zeytin vurdular” dizesiyle başlayan “Yılgın” isimli şiir de onun sesinden hatıra kaldı.

/ DENİZLİHABER / 13 Kasım 2013 Çarşamba, 12:43

Usta gazeteci Savaş Ay, yıllırca mücadele ettiği kansere yenilerek geçen hafta aramızdan ayrıldı. Türkiye’ye malolmuş bir gazeteciydi. Sanatçı bir anne-babanın çocuğu olarak, sanata da düşkündü. Şiire oldukça meraklıydı. Buğulu sesiyle okuduğu şiirler, çok beğenildi.

Meslek hayatı boyunca Denizli’ye çokça geldi. Denizli’yi konu eden haberler yaptı. Ay’ın ölümünden sonra Denizli ile ilgili bir de şiir okuduğu ortaya çıktı. “Denizli’nin Çarşısına çakır zeytin vurdular” dizesiyle başlayan “Yılgın” şiiri şimdi internette en çok dinlenen şiirler arasında.

İŞTE SAVAŞ AY’IN SESİNDEN O ŞİİR…

anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Mayıs 2025 Salı 14 28Az Bulutlu
21 Mayıs 2025 Çarşamba 17 32Az Bulutlu
22 Mayıs 2025 Perşembe 19 35Sıcak
23 Mayıs 2025 Cuma 19 35Sıcak
24 Mayıs 2025 Cumartesi 20 35Sıcak