REKLAMI GEÇ

Şehit Halil Çankaya son yolculuğuna Ankara’da uğurlandı

Şehit Halil Çankaya son yolculuğuna Ankara’da uğurlandı

İdlib’de şehit olan Denizlili Uzman Onbaşı Halil Çankaya için Ankara’da cenaze töreni düzenlendi. Törende İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit babasına uzun süre sarıldı, parti liderleri de cenazedeydi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2020 Pazar, 15:12

İdlib’de rejimin hain saldırısı sonucu şehit olan 34 askerimizden Denizlili Uzman Onbaşı Halil Çankaya için Ankara Ahmet Hamdi Akseki camisinde cenaze töreni düzenlendi.

İdlib’deki hava saldırısında şehit düşen Uzman Onbaşı Halil Çankaya’nın cenazesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınarak Ahmet Hamdi Akseki Camii’ne getirildi.

Buradaki törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Denizli Valisi Hasan Karahan,  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli milletvekilleri, askeri erkan, şehidin ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesi, şehidin babası Mehmet Çankaya taziyeleri kabul etti. 4 çocuğundan tek erkek olanı kaybetmenin acısını yaşayan Kezban Erdemir ise, cenaze boyunca üzüntü yaşadı.

Şehidin cenazesi, öğle namazı sonrası Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından top arabasına konularak camiden dışarıya çıkarıldı. Bu sırada anne Kezban Erdemir, metanetini koruyarak oğlunun tabutunun arkasından yürüdü. Şehidin cenazesi, Cebeci Şehitliği’nde toprağa verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu