REKLAMI GEÇ

Şekerci; “Denizli’de her an şiddetli deprem olabilir, önlem alınmalı”

Şekerci; “Denizli’de her an şiddetli deprem olabilir, önlem alınmalı”

Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hakan Şekerci, Pamukkale, Karahayıt, Yenice, Kocadere güzergahındaki fay hattında 6.3 büyüklüğünde deprem beklendiğini söyledi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2017 Salı, 15:16

Dün (Pazartesi) İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında Ege Denizi’nde meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem Denizli’de de hissedilirken, Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Hakan Şekerci, “Denizli’de de her an deprem olabilir. Pamukkale fay hattında 6.3 büyüklüğünde deprem bekleniyor. Ama bu deprem ne zaman olacak bilmek mümkün değil” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre, Pamukkale, Karahayıt, Yenice, Kocadere güzergahından geçen ve ‘Pamukkale Fay Hattı’ olarak adlandırılan fayda enerji yoğunluğunun fazla olduğunu söyleyen Hakan Şekerci, “Denizli deprem bölgesi. Her an deprem olabilir. Ama depremin ne zaman ve ne kadar büyüklükte olacağını bilmek mümkün değil. PAÜ’deki uzmanlar, Pamukkale Fay Hattı’nda her an 6.3 büyüklüğünde depremin olabileceğini belirtiyor. Bölgede depreme dayanıksız binalar sağlamlaştırılmalı ya da yıkılmalıdır. Deprem, dayanıklı yapılara zarar vermez” dedi.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 13 Haziran 2017, 20:39

Hocam haritalarda rant uğruna fayların yeri değişti mi bu şehirde değişmedi mi? Fay duruyor ama fayın üstünde neler var? Bunlara değinirmisiniz. Var mi böyle bir durum. Yoksa dedikodu mu. 6,3 mu olur 8 mi olur onun önemi yok.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu