REKLAMI GEÇ

Servisler mercek altında

Servisler mercek altında

Denizli Belediyesi, 2009-2010 eğitim öğretim yılı başlamadan, öğrencileri taşıyacak servislerin güvenli olup olmadığını denetlemeye başladı.

/ DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2009 Pazartesi, 20:13

Denizli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, İncilipınar Kapalı Pazaryeri`nde Ulaştırma Bakanlığı’nın Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne göre araçları kontrolden geçiriyor.
Kontrollerde servis araçlarında tek tek okul taşıtı levhası, frene basılınca lambası yanan ‘Dur’ işareti, kapıların sürücü tarafından otomatik açılır kapanır olması, arka cam ve çerçevelerin sabit olması, sağlık çantası ve trafik seti bulunması, altı ayda bir yaptırılmış fenni muayene, aracın 12 yaşından küçük olması, yangın söndürme cihazı, şoför ve her öğrenci için emniyet kemeri bulunması özellikleri aranıyor.

Denetimlere; Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mustafa Soyuçok ve Servis Araçları Odası Başkanı Sezai Erkoç da katıldı. Başkan Yardımcısı Gökoğlan, öğrencilerin huzur içinde okuldan eve, evden okula gidebilmesi için gerekenin yapıldığını belirterek, “Bin 100 servis aracından 400`e yakını, okullara öğrenci taşıyor. Bunların tamamını, Ramazan öncesi okullar açılmadan denetimden geçireceğiz. Standarda uygun olmayan araçlara vize verilmeyecektir. Denetimlerimiz ise yıl boyunca devam edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
7 Temmuz 2025 Pazartesi 25 41Sıcak
8 Temmuz 2025 Salı 26 41Sıcak
9 Temmuz 2025 Çarşamba 26 42Sıcak
10 Temmuz 2025 Perşembe 26 41Sıcak
11 Temmuz 2025 Cuma 24 40Sıcak