REKLAMI GEÇ

Sevgi Eli 9 yaşında

Sevgi Eli 9 yaşında

Temeli 2006 yılı 14 Şubat Sevgililer Günü’nde atılan ve 19 bin hayırsever tarafından desteklenen Sevgi Eli, 9 yılda 46 bin 725 kişiye yardım eli uzattı.

/ DENİZLİHABER / 13 Şubat 2014 Perşembe, 17:46

Sevgi Eli’nin temeli 9 yıl önce Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci tarafından atıldı. Daha sonra Belediye Başkanı Osman Zolan’ın eşi Berrin Zolan’ın desteği ile çalışmalarını sürdüren Sevgi Eli , 9 yılda on binlerce ihtiyaç sahibine el uzattı.

denizli-sevgi-eli-9-yasinda-ic-1

Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Eli hayırseverlerin bağışlarını kimsesiz, maddi durumu iyi olmayan, hasta, yatalak, engelli ve tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana tam 46 bin 725 kişiye el uzatan Sevgi Eli, bugün 19 bin hayırseverin desteğini alıyor.

“YARALARI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Sevgi Eli’nin kurulduğu günden itibaren inanılmaz işler yaptığını dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Sevgi Eli asla nakdi yardımları kabul etmiyor. Bu da farklılığımızı ortaya koyuyor. Hayırseverlerin bağışladıkları yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak yaraları sarmaya çalışıyoruz. Kimsesiz, maddi durumu iyi olmayan, engelli, hasta, yaşlı ve yatalak vatandaşlar başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine tam da ihtiyaç duydukları zamanda Sevgi Elimizi uzatmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızı ise yalnızca Denizli Merkez ile sınırlı tutmuyor, ilçe, belde ve köylerimize, hatta farklı illere de taşıyoruz. Bu konuda Van depreminde depremzede kardeşlerimize gönderdiğimiz tırlar dolusu yardım bunun en güzel örneklerinden biri. Bu yönüyle Sevgi Eli oldukça anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi” dedi.
denizli-sevgi-eli-9-yasinda-ic

DESTEKLER GÜVENİLİRLİĞİN GÖSTERGESİ
Her yönüyle Türkiye’ye örnek teşkil eden Sevgi Eli’nin İzmir ve Muğla’daki hayırseverlerin de desteklerini almaya başladığını ifade eden Başkan Zolan, “2006 yılından bu yana başarılı bir şekilde hizmet veren ve Ege Bölgesi’ne örnek olan Sevgi Eli, çevre illerdeki hayırseverlerin de desteğini almaya başladı. Şu anda İzmir ve Muğla’daki hayırsever vatandaşlarımız bizlere ulaşarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak istiyor. Denizli dışından da bu organizasyonun bir parçası olmak isteyen hayırseverlerin bizlere ulaşması Sevgi Eli’nin güvenilirliğinin bir göstergesi. Bize destek olan tüm hayırseverlere teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.

YÜREKLERDEKİ YANGINLAR SEVGİ ELİ İLE SÖNÜYOR
Sevgi Eli’nin açıldığı günden bugüne aradan geçen süreçte, ‘bir elin verdiğini öbür el görmeyecek’ anlayışıyla hareket ettiğini vurgulayan Başkan Zolan, Sevgi Eli’nin çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Sevgi Eli, ayrıca yangın, sel gibi doğal afetlerde itfaiye ile organize şekilde çalışarak, olay sonrasında vakit kaybetmeden zor durumdaki ailelerin yaralarını sarıyor. İtfaiye ekipleri yangını söndürürken Sevgi Eli de yüreklerdeki yangını söndürüyor. Birlikte hareket eden ekiplerimiz sayesinde çok kısa bir süre içinde olumlu sonuçlar alınıyor. Sevgi Eli; sevginin, dayanışmanın, birlikteliğin ve samimiyetin karşılıksız gösterildiği yer olmaya devam edecek. Bu amaçla çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Küçük adımlar ile başladığımız bu yürüyüş artık bir koşuya dönüştü. Sevgi Eli hiçbir ayrım yapmadan insanlarımızın umutlarını mutluluğa dönüştürüyor.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu