REKLAMI GEÇ

Slovenyalı engellilerden ziyaret

Leonardo Da Vinci Projesi kapsamındaki “Değişim Rüzgarı” adlı mesleki eğitim projesi için Slovenya’nın başkenti Ljubljana’daki işitme engelliler okulundan bir heyet, Denizli’deki işitme engelliler okulunu inceledi.

/ DENİZLİHABER / 18 Şubat 2008 Pazartesi, 01:00

Leonardo Da Vinci projesi kapsamındaki “Değişim Rüzgarı” adlı mesleki eğitim projesi için Slovenya’nın başkenti Ljubljana’daki işitme engelliler okulundan bir heyet Denizli’ye geldi. Heyet, ilimizde bulunan İşitme Engelliler Okulu, mesleki eğitim okulları ve çeşitli meslek dallarıyla ilgili fabrikalarda, tarihi ve turistik yerler ile Denizli’nin kültürel değerleri alanında incelemelerde bulundu. Heyete, Denizli Valiliği Avrupa Birliği Proje Ofisi Öğretmenleri Durmuş Sevindik ve Bilsev Gürsan rehberlik etti. Ljubljana’daki işitme engelliler okulunun öğretmenleri; Alenka Levec, Lavro Legat, Marija Svaglic Bernic ve Matevz Stanovnik, ilimizdeki kurum ve kuruluşlarda yaptıkları incelemeler ve edindikleri izlenimleri Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’e aktardı. Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ziyarette yaptığı konuşmada, Slovenya’dan gelen heyeti Denizli’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ertekin, “Uluslararası ilişkilerde Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerle eğitim alanında da gelişmeleri birlikte takip etmek, fikir teatisinde bulunmak ve bu anlamda Türkiye de Avrupa Birliği’ne aday olduğu için eğitim sisteminde gözden geçirdiğimiz konuları görme anlamında bu çalışmaların çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Denizli halkı misafirperver bir halk ve aynı zamanda Denizli Türkiye’de sanayileşme bakımından sekizinci sırada olan bir il. Hükümetimiz ve Valiliğimiz, mesleki eğitim alanına çok ciddi bir destek ve önem vermektedir. Sanayicilerimiz ve odalarımızla işbirliği içerisinde bulunarak onların arzu ettiği mesleklerdeki ara elamanları yetiştirme konusunda onlarla işbirliği halinde çalışıyoruz” dedi.

Heyet Başkanı Matevz Stanovnik, Denizli’de yaptıkları incelemelerde son derece olumlu izlenimler edindiklerini belirterek, “Slovenya’dan gelerek buradaki okul ve diğer meslek kuruluşları ile işbirliği sağlamamız bizim için önemli. Daha önceden bu kadar sıkı bir ilişkimiz olmamıştı. Bu yüzden bu organizasyonun bizim için anlamı büyük. Biz özellikle kendi ülkemizde gençlerin iş bulmalarında güçlük çekmekteyiz. Burada da aynı sıkıntının olduğunu kısmen gördük. Özellikle de engelli kişilerin iş bulması konusunda sıkıntı var. Burada fabrikaları da ziyaret ettik ve ileri teknoloji kullanmalarını yakından gördük. Fabrika müdürleri ile yaptığımız görüşmelerde bizim de yaşadığımız bir sıkıntı olan Çin ürünlerinden doğan sıkıntıyı bizlere aktardılar. Bunun yanında İşitme Engelliler Okulunu da ziyaret ettik ve gayet güzel olduğunu gördük. Yaptığımız ziyaretlerde edindiğimiz izlenim, Slovenya ve Türkiye’nin birçok benzerliği olduğu” diye konuştu. Ziyaretin sonunda heyet başkanı Matevz Stanovnik, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’e Slovenya’yı tasvir eden resimler ve kartpostal verdi. Ertekin de ziyaretin anısına ziyaretçilere plaket verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu