REKLAMI GEÇ

Sokağa çıkma yasağından muaf tutulan çiftçiler, üretmeye devam ediyor

Sokağa çıkma yasağından muaf tutulan çiftçiler, üretmeye devam ediyor

Denizli’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulan üreticiler, tarlalarında mesailerini sürdürürken topluma “Sizler evde kalın, bizler sizin için üretmeye devam ediyoruz” mesajı verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2020 Cumartesi, 17:35

Tavas’ta tarlalarına domates ve biber diken Irlıganlı’da ise nar ağaçlarının bakımını yapan çiftçiler, tarla ve bahçelerinde üretime ara vermeden devam etti.

Yanlarında bulundurdukları Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleriyle birlikte günün ilk ışıklarında tarla ve bahçelerine giden üreticilerin bazıları tarlalarına ekim yaptı, kimileri ise sebze ve meyve hasat etti.

Nar üreticisi Fırat Doğan, ÇKS belgeleriyle nar bahçesine geldiklerini ve işlerine devam ettiklerini belirterek, “Narlarımızın diplerini temizliyoruz. Sabah erkenden geldik çalışmaya başladık, akşama kadar tarlamızda çalışmayı sürdüreceğiz. Ülkemiz zor bir zamandan geçiyor ama vatandaşlarımız tedirgin olmasın, evde kalsınlar, biz üretime devam ediyoruz. Bunun altından da kalkarız inşallah” dedi.

Kalede tütün fidelerini sulamak için tarlasına giden Erol Çakmakçı ise, “Tütünlerin sulanması gerekiyor. Biz tarlaya gelemezsek bu fideler susuzluktan kurur. Bazılarının da gübrelenip ilaçlanması gerekiyor, onları hallediyoruz” diye konuştu.

Kent genelinde Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarlalarda yürütülen tarımsal faaliyetleri yerinde inceleyip ÇKS belgesi olan üreticilere izin veriyor.

Fotoğraflar: AA/Denizli Haber

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu