REKLAMI GEÇ

Sokak düğünlerine zaman ayarı

Sokak düğünlerine zaman ayarı

Denizli Hıfzıssıhha Meclisi, sokak ve köy düğünlerine izin verilmesinin ardından kurallara uyulmaması nedeniyle yeni kararlar aldı. Buna göre sokak ve köy düğünlerine zaman kısıtlaması getirildi, aynı gün içinde tamamlanması kararlaştırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2020 Salı, 15:53

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Ali Fuat Atik başkanlığında koronavirüs önlemlerini görüşmek üzere toplandı.

İçişleri Bakanlığı’nın düğünlerde uygulanacak tedbirler konulu yazısını ele alan Hıfzıssıhha Meclisi, sokak ve köy düğünlerinde yaşanan olumsuzlukları değerlendirdi.

Hıfzıssıhha Meclisi, sokak düğünleri, mevlüt ve sünnet gibi organizasyonların gereğinden fazla uzatıldığı ve kurallara uyulmadığı için yeni karar aldı.

Kararda, “Bazı yörelerde sokak veya köy düğünlerinin kına, gelin alma, konvoy oluşturma gibi faaliyetlerle üç güne kadar uzatıldığı, bu düğünlerde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınması gereken tedbirlere yeterince riayet edilmediği ve toplum sağlığının riske atıldığı görüldüğü için, salgının kalabalık ortamlardaki hızlı yayılımı göz önünde bulundurulduğunda; Köylerde ve/veya sokaklarda yapılan düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin süresinin aynı gün içerisinde kalacak şekilde en kısa sürede bitirilmesi esas alınarak en erken saat 10.00’da başlamasına ve en geç saat 24.00’da bitirilmesi istendi.

Kurallara uymayanlara, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu