REKLAMI GEÇ

Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi 1 yaşında

Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi 1 yaşında

Geçen yıl Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde hizmete giren Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezinde bugüne kadar 10 bin 200 sokak hayvanına müdahale edildi. Merkezde 1000’e yakın kedi ve köpek ise sahiplendirildi. 1 yılda 30 bine yakın hayvanseverin ziyaret ettiği tesis özellikle çocukların vazgeçilmezi oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ekim 2019 Perşembe, 18:04

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde açılışını yaptığı Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, ilk yılını tamamladı. 135 dönüm alan üzerinde kurulu tesiste 1 yılda 10 bin 200 sokak hayvanına bakım, tedavi, kısırlaştırma gibi müdahalelerde bulunuldu. Çok sayıda yaralı sokak hayvanı tedavi edilerek yeniden sağlığına kavuşturulurken, 1000’e yakın kedi ve köpek de sahiplendirildi. Tesis sokak hayvanlarının yanında vahşi doğaya da hizmet verdi. Pelikan, şahin, atmaca, kızıl akbaba, tilki, çakal, kirpi gibi onlarca vahşi hayvanın tedavisi yapıldı.

30 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
4 Ekim 2018’den bu yana tesisi 30 bine yakın hayvansever ziyaret edip burada verilen eğitim çalışmalarına katıldı. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği tesis küçük yaşta hayvan sevgisinin aşılanmasında büyük rol oynadı.

“BU DÜNYA YALNIZ BİZİM DEĞİL”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde hizmete alınan tesisin amacına uygun bir şekilde faaliyet gösterdiğini, bundan dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti ve tesisin tesis Türkiye’de örnek ve en güzel tesislerden biri olduğunu dile getirdi.

Tesisi özellikle çocukların yoğun bir şekilde ziyaret ettiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Çocuklarımıza burada hayvan sevgisini aşılıyoruz. Onlara hayvanların yaşamımızın içinde olduklarını, insanlar dışındaki canlılar olmadan hayatın anlamsız olduğunu anlatıyoruz” dedi.

ZOLAN’DAN SAHİPLENME ÇAĞRISI
Diğer taraftan sokak hayvanlarını sahiplenme konusunda vatandaşlara çağrı yapan Başkan Zolan, “Denizlimizde hayvan sevgisini en üst seviyeye taşımak istiyoruz. Aslolan buraya gelen misafirlerimizin kalıcı, sıcak yuvalara sahip olması. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimize sesleniyorum, bu güzel tesiste birbirinden özel ve güzel misafirlerimiz var. Onlara sıcak bir yuva açmak isteyen herkese kapımız açık” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu