REKLAMI GEÇ

Sokak köpeğine doku nakli

Sokak köpeğine doku nakli

Sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, sahipsiz hayvanlara umut olmaya devam ediyor. Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yapıldığı klinikte, ölmek üzereyken bulunan bir sokak köpeğine doku nakli yaparak hayata bağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2016 Perşembe, 12:06

Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, ölmek üzere bulunan bir sokak köpeğini daha hayata bağladı.

denizli-buyuksehir-sokak-hayvanlari-klinigi-sokak-kopegine-doku-nakli-ic-1

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği ekipleri vatandaşların ihbarı üzerine Pamukkale Mahallesi’nde yaralı ve bitkin halde olan bir sokak köpeği buldu. Kliniğe getirilen köpeğin yapılan muayenesinde sol arka bacağında büyük oranda kas ve deri kaybı olduğu belirlendi. Bu şekilde yaşamını sürdürmesi mümkün olmayan köpek klinik veterinerleri tarafından ameliyata aldı. Yaklaşık 2 saat süren operasyon ile köpeğin kalçasından alınan doku yaralı bacağa nakledildi. Operasyonun ardından sokak köpeği yoğun bir tedavi sürecine alındı. Sokak köpeğine nakledilen dokunun, yaralı bölge ile uyum sağlamaya başladığı ifade edildi.

İYİLEŞMESİ SEVİNÇ YARATTI
Klinik çalışanları tarafından Dost adı verilen köpeğin sağlık durumunun giderek iyileşmesi sevinç yaratırken, bir süre daha bakım altında tutulacağı kaydedildi.

denizli-buyuksehir-sokak-hayvanlari-klinigi-sokak-kopegine-doku-nakli-ic

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekimi Hasan Kılınç, duyarlı vatandaşlar tarafından gelen ihbar üzerine sokak köpeğine ulaştıklarını belirterek, “İlk muayenesini yaptığımızda sol arka ayağında büyük bir açıklık vardı. Oradaki kas tabakası ile beraber deri tabakası da tamamen gitmiş ve kemik doku görünüyordu. Veteriner arkadaşlarımızla beraber doku nakli (greft) yapmaya karar verdik. Ameliyat başarılı geçti. Şu anda Dost’un antibiyotik, ağrı kesici ve vitamin takviyeleri ile tedavisine devam ediyoruz. Hayvanımız ilk geldiğinde ayağının üzerine basamıyordu ama şu anda rahatlıkla basabiliyor. Durumu günden güne iyiye gidiyor. Dokuda uyuşmada oldu. Tamamen iyi olduğunda onu aldığımız bölgeye geri bırakacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu