REKLAMI GEÇ

Somuncuoğlu anısına Babadağ Zirvesi’ne yürüyüş

Somuncuoğlu anısına Babadağ Zirvesi’ne yürüyüş

TRT Belgesel kanalı yapımcı ve yönetmenlerinden, antik dönem Türk tarih araştırmacısı, yazar ve fotoğraf sanatçısı Servet Somuncuoğlu, ölümünden önce Tamgalar Dengizli belgeselini çektiği Denizli’de bir zirve yürüyüşüyle anıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2014 Salı, 09:55

2012 yılında bir yıl süreli bir çalışma ile Denizli’ye Türklerin ilk gelişleri ve bıraktıkları izleri konu alan bir belgesel çeken yönetmen Servet Somuncuoğlu, bu belgeselin yayınlanmasından kısa süre sonra vefat etmişti.

ic-1

Ülkemizde Orta Asya’dan Anadolu’ya Türk göçleri ve izleri konusunda çok sayıda belgeseli olan ve yine bu konularda yazılmış ödüllü kitapları bulunan yönetmen Servet Somuncuoğlu, Denizli’de dağcılar tarafından anlamlı bir etkinlikle anıldı.

ic-2

Denizli’nin yüksek dağlarından olan Babadağ’a bizzat tırmanarak orada çekimler yapan Somuncuoğlu ve ekip arkadaşları bu kez bir eksikle ama çok fazla Servet Somuncuoğlu seveni ile oradaydılar. İstanbul’dan gelen ekip arkadaşları Veysel Baban ve Cengiz Karadeniz, Denizli’de onunla beraber çalışan Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça başta olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla gibi illerden çok fazla seveni bu etkinlikte onu anmak için bir araya geldi.

ic-4

23 Kasım 2014 günü Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK) tarafından organize edilen etkinliğe, Denizli il merkezinden yürüyüşün başlayacağı noktaya ulaşım için Denizli Büyükşehir Belediyesi destek verdi. İl merkezi ve diğer illerden toplam 61 kişilik grupla gerçekleştirilen etkinlik zor koşullarda ama başarıyla tamamlandı.

 

ic-5Dağcılık Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Taylan Özgür, “Kalabalık bir grupla gerçekleştirilen etkinliğin riskli ama sorunsuz olarak tamamlanmasından mutluyuz. Katılanlara ve destek verenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra Denizli’de başka zirve yürüyüşlerinde de dağcılarla beraber olmak arzumuzdur. Dağcılık disiplin, bilgi ve performans gerektiren bir spor dalıdır. O nedenle bu sporla ilgilenenlerin malzeme, antrenman ve sağlık açısından sorunu olmaması gerekir” dedi.

ic-6Denizli Ddağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK ) Yönetim Kurulu Başkanı Gülcan Çeşmeli ise, “Organizasyona katkı veren TRT, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve katılımcı dağcılara teşekkür ediyorum. Bu anma etkinliğini saygıdeğer bir kişi olan rahmetli Servet Somuncuoğlu’nun anısına yapmanın gururunu yaşadık. Önümüzdeki yıllarda etkinliği tekrarlayarak geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bu konuda Dağcılık Federasyonu’na da başvuru yapacağız” dedi.

ic-3

Etkinliğe katılan dağcılar Babadağ’ın zirvesinde pankart açarak Servet Somuncuoğlu’nu andılar.

Yorumlar

Cemil SÖYLEMEZOĞLU   -  Bağlantı 27 Kasım 2014, 16:18

BU ETKİNLİKTE EMEĞİ GECEN HERKESE SONSUZ TŞK. VE SELAMLARIMI SUNARIM. SERVEN HOCAMIN YOLUNDA BENDE DEVAM EDİYORUM.

Özgür Kasım AYDEMİR   -  Bağlantı 25 Kasım 2014, 11:41

Bu harika etkinlik vesilesiyle vefa gösterisinde bulunan güzel yürekli insanların tamamına gönülden teşekkür ediyor, “Türk Dünyasının Serveti”ni rahmet ve dua ile yad ediyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu