REKLAMI GEÇ

Taksi durakları meclis gündeminde

Taksi durakları meclis gündeminde

Taksi durakları, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin gündemine taşındı. CHP’li üye Bekir Çapar verdiği önergeyle durakların yenilenmesini isterken, Başkan Osman Zolan 19 ilçeyi kapsayan bir çalışma yaptıklarını açıkladı. Taksiciler ise, yeni yeni yapılacak düzenlemeye “aleyhimize olacak” diye karşı çıkıyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2016 Salı, 09:26

Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı toplantılarının ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li üye Bekir Çapar, Pamukkale ve Merkezefendi’de faaliyet gösteren taksicilerin metal kulübelerden kurtarılması gerektiğini söyledi.

denizli-taksi-duraklari-buyuksehir-meclisinde-2

TAKSİ SAYISI NASA SIRRI GİBİ SAKLANIYOR
Daha önce Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci’yi aradığını, Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerindeki taksi duraklarını ve duraklarda çalışan taksilerin sayısı ile ilgili bilgi almak istediğini anlatan Çapar, “Başkan bu sayıyı açıklamak istemedi. İstediğim bilgileri yazılı olarak talep etmemizi istedi. Taksi sayısında gizlenecek ne olabilir anlamadım. Sayın başkan sanırsın bana NASA’nın sırlarını verecek. Buradan onu protesto ettiğimi açıklıyorum” dedi.

İKİ İLÇEDEKİ 46 DURAKTA 371 TAKSİ ÇALIŞIYOR
Çapar, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı’ndan aldığı bilgiye göre, Merkezefendi ve Pamukkale ilçe sınırları içerisinde 46 durakta 371 taksinin çalıştığı bilgisini aldığını belirterek, “Daha önce tahsis edilen bu duraklar metal kulübelerden kurtarılmalı. Daha estetik ve içerisinde tuvaleti lavabosu olan duraklar yapılmalı. Burada çalışan taksici esnafı ihtiyacını karşılamak için işhanlarının tuvaletini kullanıyor. İşhanı kapandığında da uygun bir yer bulup ihtiyacını gideriyor. Bu böyle olmaz” diyerek, Büyükyehir Belediyesi olarak taksi duraklarını gündeme almasını talep etti.

ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, taksi duraklarıyla ilgili yalnızca iki ilçede değil, 19 ilçeyi kapsayacak çalışma başlattıklarını açıkladı.

Yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi veren Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy da, “İki ilçede 46 taksi durağını 15’e düşürmek ve tuvaleti, lavabosu olan daha estetik duraklar yapmak istiyoruz. Ancak sizlerin ve bizlerin onları düşündüğümüz kadar, onlar kendilerini düşünmüyor. Projelerimizi kabul etmiyorlar” diye konuştu.

denizli-taksi-duraklari-buyuksehir-meclisinde-1

KORSAN TAKSİLERİ ENGELLESİNLER YETER
Taksiciler ise, Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmasına sıcak bakmadıklarını ifade etti. Taksiciler, “Duraklarımızın yerini değiştirmek bizim işlerimizi olumsuz etkiler. Zaten ortada gezen korsan taksiciler nedeniyle zarar ediyoruz. Belediye bize yardımcı olmak istiyorsa, önce korsan taksileri, bir durağa bağlı olmadan çalışan taksileri engellesin” dedi.

Yorumlar

Deniz   -  Bağlantı 14 Haziran 2016, 10:45

Taksi durağı dediğin bir düğmedir, zildir, telefon numarasıdır.Park sorunun yaşandığı yerlerde onlarca aracın dizilmesi çok gereksiz. Üstelik bu insanlar kendi içlerinde çok uyumlu değiller,Sürekli küfürleşiyorlar, sigara içip yerlere atıyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu