REKLAMI GEÇ

Tarihi sütunlar bulutlarla buluştu, eşsiz manzaralar oluştu

Tarihi sütunlar bulutlarla buluştu, eşsiz manzaralar oluştu

Denizli’de, 7 bin 500 yıllık geçmişe sahip olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan antik kent Laodikya, kışın gelmesiyle tarihi güzelliğinin yanında doğal güzelliğiyle de büyüledi. Antik kentin içindeki tarihi sütunlar, bulutlarla birleşince eşsiz görüntüler oluştu.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2021 Cumartesi, 10:56

Eskihisar Mahallesi yakınında bulunan, 7 bin 500 yılık geçmişe sahip Laodikya’da, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından 18 yıldır yapılan kazı çalışmaları, aynı anda birçok alanda sürdürülüyor.

Antik kaynaklara göre, Laodikya’nın, M.Ö. 3. yüzyılın ortalarında Seleukoslar Kralı 2. Antiokhos’un eşi Laodike adına kurulduğu bilinen antik kentte 12 ay kazı çalışması yapılıyor.

Tarihi kalıntılar ve metrelerce yükseklikteki sütunlar kışın gelmesiyle bulutlarla buluştu ve antik kentte görsel şölen oluştu.

Dört mevsim ziyaretçilerin ilgisini çeken Laodikya’da ziyaretçiler tarihi kalıntıların arasında fotoğraf çekiyor. Evlenecek çiftler de gelinlik ve damatlık ile Laodikya’ya gelip, tarihi ve doğal güzelliklerin arasında doğal fonda anları ölümsüzleştiriyor.

PAÜ Arkeoloji Enstitüsü Müdürü ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’in fotoğrafladığı Laodikya antik kentte her mevsim ayrı ayrı güzellikler yaşanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı