REKLAMI GEÇ

“Tartışmasız’ yine gündemi belirledi

ART’de yayınlanan ‘Tartışmasız’ programının konuğu olan Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca ve Denizli Baro Başkanı Adil Demir, Türkiye’de yaşanan terör ve terörle mücadele konusunda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 25 Ekim 2007 Perşembe, 00:00

Program yapımcısı Sedat Kurt ve tecrübeli gazeteciler Murat Acar ile Hüseyin Özgenç’in hazırlayıp sunduğu “TARTIŞMASIZ” programının bu haftaki konukları Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca ve Denizli Baro Başkanı Adil Demir’di. İki başkan canlı yayında Türkiye’nin gündemine bomba gibi oturan terör olaylarına ilişkin, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Teröre karşı tek vücut olunması gerektiğinin vurgulandığı programda, izleyiciler de programa gönderdikleri SMS’ler yoluyla, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

‘Ülkemiz çıkışı olmayan bir çatışmanın içine sürükleniyor’

28 Ekim Pazar günü düzenlenecek Cumhuriyete Bağlılık ve Bölücü Terörü Kınama Mitingi’nde halkın her kesiminden katılımcıların olacağını söyleyen ADD Başkanı Gülizar Biçer Karaca, halkın içine sürüklendiği sen ben kavgası, iç çatışmayı dindirmenin tek yolunun, ulus olarak etnik çatışmaları bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik mesajı verilmesi olduğunu belirtti. Mitingde Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri dışında hiçbir siyasi ve ideolojik sembolün yer almayacağını belirten Karaca, sağcısıyla solcusuyla tüm halkın tek vücut olması gerektiğinin altını çizdi. Karaca, “Türk ulusunun bayrak ve vatan uğruna yıllardır emperyalist güçlere karşı verdiği mücadeleyi vurgulamak istiyoruz. Tüm Denizli Halkı’nın duyarlılık göstererek bu mitinge katılacağından eminim” diye konuştu.

Hüseyin Özgenç’in “Neden daha önce değil de şimdi böyle bir miting düzenleniyor” sorusunu da cevaplayan Karaca, düzenlenecek mitingin yaşanan son terör olaylarından önce planlandığını dile getirerek, terör olaylarının yaşanmasının ardından tüm ulusu, ortak payda olan Türk Bayrağı’nın altında birleştirerek teröre karşı birlikte mücadele adına bir araya getirmek istediklerini belirtti.

“Bu devlet birilerinden izin alınarak kurulmadı”

Sedat Kurt’un sorusu üzerine söz alan Baro Başkanı Adil Demir ise Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle ilk defa tanışmadığını, ulusumuzun uzun bir süreden beri terör olaylarını yoğun bir şekilde yaşadığını ifade ederek, dünyanın en güçlü ülkesi olan ABD’de bile bu tip olayların yaşandığını söyledi. Pazar günü düzenlenecek mitingde, hiçbir ideolojik düşünce yapısı içinde olmadan, tüm vatandaşların teröre olan tepkisini göstermesi gerektiğini söyleyen Demir, hangi kökenden olursa olsun T.C. kimliği taşıyan hiç kimsenin birbiriyle çatışmaya düşmemesi gerektiğine dikkat çekti. Düzenlenecek olası sınır ötesi operasyon hakkında da görüşlerini dile getiren Demir, “Devletimiz, Irak’a operasyon düzenlemek için hiç kimseden izin almaya ihtiyaç duymamalıdır. Bu devlet, birilerinden izin alınarak kurulmadı, topraklarında PKK’yı barındıran Talabani, sürekli bizi tahrik etmekte ve oyalamaktadır. Artık harekete geçilmelidir” dedi.

Teröre karşı toplumsal duyarlılık

Murat Acar’ın “Türk Halkı tepkisini dile getirme konusunda biraz çekingen mi davranıyor” sorusu üzerine, 1980 ihtilalinin ardından çıkan 12 Eylül Anayasası ile birlikte halkın tepkilerine gem vurmak zorunda bırakıldığının altını çizen Baro Başkanı Adil Demir, bu durumun günümüzde de devam ettiğini ama son zamanlarda toplumsal duyarlılığın had safhaya çıktığını sözlerine ekledi. Demir’in görüşlerine katılan ADD Başkanı Karaca da, Demokratik Kitle Örgütlerinin son zamanlarda hareketlilik kazandığını dile getirdi.

Denizli’de düzenlenen son eylemlerde polisin halkı engellemek zorunda kaldığını söyleyen Demir ve Karaca, halkın biraz daha sağduyulu davranması halinde bu tip engellemelerin ortadan kalkacağını ve güvenlik güçlerinin de halkla birlikte hareket edeceğine dikkat çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu