Taş ocakları ağaçlandırılacak

Denizli’de ağaçlandıracak alan kalmadığını belirten Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, atıl durumdaki taş ve maden ocaklarını ağaçlandırmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Denizli’deki taş ve maden ocakları mevcut ormanların yüzde 0,2’sini oluşturuyor.
Şengül Boz / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2014 Perşembe, 11:21
Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Honaz’da atıl durumdaki mermer ocaklarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Atıl durumdaki taş ve maden ocaklarının tespiti için çalışma başlatıldığını belirten Korucu, yüzde 48’i ormanlarla kaplı olan Denizli’de ağaçlandıracak alan kalmadığına dikkat çekti.
Korucu, “Denizli’de atıl durumda ne kadar taş ve maden ocağı olduğunu henüz tespit edemedik. Tespit çalışmalarımız devam ediyor. Ancak Denizli’de şu biliyoruz. 806’sı Orman Bölge Müdürlüğünden izinli olmak üzere 976 hektar alanda taş, mermer ve maden ocağı bulunuyor. Bu alan Denizli’deki ormanlık alanın binde 2’sini oluşturuyor” dedi.
Mevcut taş ve maden ocaklarının bulunduğu alanın ağaçlandırılması halinde Denizli, yaklaşık 1526 hektarlık yeşil alana kavuşacak.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
4 Temmuz 2025 Cuma | 20 | 35 | Sıcak |
5 Temmuz 2025 Cumartesi | 23 | 38 | Sıcak |
6 Temmuz 2025 Pazar | 25 | 41 | Sıcak |
7 Temmuz 2025 Pazartesi | 26 | 42 | Sıcak |
8 Temmuz 2025 Salı | 26 | 42 | Sıcak |