REKLAMI GEÇ

Taşeron işçiler ne olacak?

Taşeron işçiler ne olacak?

Denizli İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantısının ilk birleşiminde gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Bekir Çapar, 29 Mart akşamı tüzel kişiliği sona erecek olan İl Özel İdaresi’nde çalışan taşeron işçilerin durumunun ne olacağını sordu. Genel Sekreter Vekili İsmail Edip Yılmazlı konuyla ilgili yasal düzenleme beklediklerini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2014 Perşembe, 14:31

İl Genel Meclisi son toplantılarının ilk birleşimini gerçekleştirdi. Denizli İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu’nun son kez hazırladığı İl Özel İdaresi’nin 2013 yılı gelir gider hesaplarıyla ilgili denetleme raporu görüşülerek oylanacak olan Mart ayı toplantılarında ayrıca, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 39. maddesi gereğince hazırlanan Denizli İl Özel İdaresi 2013 yılı Faaliyet Raporu da onaylanacak.

Mart ayı toplantılarının ilk birleşimini gerçekleştiren İl Genel Meclisi’nde gündem dışı söz alan CHP Bekilli Meclis Üyesi Bekir Çapar, İl Özel İdaresi bünyesinde çalıştırılan taşeron işçilerin durumunu sordu.
denizli-ozel-idare-taseron-isciler-ne-olacak-ic
Çapar, “29 Mart akşamı tüzel kişiliği sona erecek olan İl Özel İdaresi’nde taşeron şirketler aracılığıyla çalışan işçilerin ve iş akdi ne olacak? Bu personelin Yatırım Koordinasyonu Merkezi’ne aktarılması ile ilgili Gerek İl Özel İdaresi’nin gerekse İl Genel Meclisi Başkanlığı’nın bir çalışması olup olmadığının açıklanması gerekir. Bu işçilerin iş akitleri sona erecek olursa özlük hakları ile ilgili çalışmalar hangi aşamada? Bu arkadaşlarımızın iş ve aş kaybetmesi bizleri de ilgilendirir. Personelin geleceği ile ilgili durumun açıklığa kavuşturulması gerekir” dedi.

“YASAL DÜZENLEME BEKLİYORUZ”
Taşeron işçilerin durumu ile ilgili yasal düzenleme yapılmasını beklediklerini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili İsmail Edip Yılmazlı ise, “Kurumumuzda 115 personel çalışıyor. Bunlardan 72’si yama operatörü olarak görev yapıyor. 30 Mart’tan sonra Büyükşehir Belediyesi ile yeni kurulacak olan Denizli Su ve Kanalizasyon İşleri’nde bu arkadaşlarımıza ihtiyaç olacağından orada görevlendirilecekler. 43 personel ise 1 No’lu, 2’No’lu binalarımızda temizlik işçisi olarak çalışmaktadır. Bu personelimizin durumu ile ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan yasal düzenleme bekleniyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu