REKLAMI GEÇ

Teleferik açıldı, seyahat başladı

Teleferik açıldı, seyahat başladı

Denizli’nin son dönemlerdeki en önemli yatırımlarından biri olan teleferik projesi tamamlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 38 milyon liraya yaptırılan teleferik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun katılımıyla hizmete girdi. Teleferiğe binen Bakan Topçu, Denizli’nin dünyanın incisi olduğunu söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2015 Cumartesi, 15:27

Denizli turizmine canlılık katması beklenen teleferik projesinin açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Hüseyin Bağcı, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

denizli-bagbasi-teleferik-hizmete-girdi-ic-4

EGE’NİN EN BÜYÜĞÜ
Egenin en büyük teleferiğinin açılışını yapacaklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli için çok güzel bir günü yaşadıklarını söyledi.

Başkan Zolan, “Bugün burada bir ilki yaşıyoruz. Denizlimize hizmet etme adına Denizlimizin tarihi ve turistik mekanlarının ortaya çıkarılması adına yapılan teleferiğimizin açılışını yapıyoruz. Teleferik ve buradaki tesisler 12 ay hizmet edecek. 2 milyon turistin geldiği Denizli’de, bundan sonra gelen turistler alternatif turizmin yanında doğa ve yayla turizmi ile de karşılaşacak. Burada ağaç evlerimiz, sosyal tesislerimiz, oyun ve piknik alanlarımız mevcut. Kazanan Denizli olsun. Denizli insanımız mutlu olsun istiyoruz. Burada doğayı koruyoruz. Atık su arıtma tesisleri ile de çevreye zarar verecek etkenlerden koruyoruz” dedi.

denizli-bagbasi-teleferik-hizmete-girdi-ic-3

DENİZLİ BİZİM MAHALLENİN EN GÜZEL KIZI
Türkiye’de Denizli’nin en güzel şehir olması için çaba harcadıklarını belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu nedenle ‘Denizli bizim mahallelinin en güzel kızı’ diyerek hitap ettiğini söyledi.

Bakan Zeybekci, “2004 yılında yola çıktığımızda yapacaklarımıza onların hayali bile yetmez demiştik ve o yıllardan bu güne kadar hayalini kurduğumuz her şeyi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Denizli 2004 yılından önce Nazilli ve Buharkent’e özenen bir şehirdi. O zamanlarda Denizli vizyon kent olacak demiştik. O zamanlardan bu zamana vizyon kent olması için ne gerekiyorsa yaptık. Denizli’nin 10 milyon turisti ağırlaması hayali ile çalışıyoruz. Şuan 2 milyon turist geliyor ve bir gün bile kalmadan gidiyor. Hedefimiz Pamukkale başta olmak üzere Laodikya, Eskihisar, Çamlık, Bozdağ ve çevresini kaplayacak bir çalışma ile buraların gerek turizm, gerekse tabiat varlıkları ile turizme kazandırıp 10 milyon turistin gelmesi için çalışacağız” diye konuştu.

denizli-bagbasi-teleferik-hizmete-girdi-ic-2

DENİZLİ DÜNYANIN İNCİSİ
Denizli’nin Türkiye’nin değil dünyanın incisi olabilecek her şeyin olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ise, “Denizli sadece Ege’nin incisi değil, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli şehirlerinden biri. Birçok kadim medeniyeti bağrında barındırmış turizm ve kültürde birinci sırada olan bir şehir. Denizli için yapılacak yeni projelerin takipçisi olacağız. Pamukkale’nin bundan sonra daha iyi tanıtılması için her şeyi yapacağız. Denizli’nin de turizmi ve kültürde daha iyi yerlerde olması için gereken her türlü çalışmanın takipçisi olacağız” dedi.
Konuşmaların ardından teleferiğin açılışı törenle yapıldı.

denizli-bagbasi-teleferik-hizmete-girdi-ic-1

BAKANLAR VE PROTOKOL TELEFERİĞE BİNDİ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindekiler teleferiğe binerek Bağbaşı Zeytin Yaylası’na çıktı.

denizli-bagbasi-teleferik-hizmete-girdi-ic-5

Buradaki tesisleri dolaşan davetliler yörük çadırında mola vererek gözleme yedi, ayran içti.

denizli-bagbasi-teleferik-hizmete-girdi-ic-6

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve protokol üyeleri, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nin açılış törenine katıldı.

Yorumlar

ahmet albaş   -  Bağlantı 18 Ekim 2015, 00:14

BÜYÜK İNSAN LİDERİMİZ RAHMETLİ SAYIN MUHSİN YAZICIOĞLU RUHUNA FATİHA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNİN ÜSTÜN GAYRETLERİ İLE CADDE İSMİ VERİLMESİNDEN DOLAYI SAYIN BAŞKANIMIZ OSMAN ZOLANA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu