REKLAMI GEÇ

Temizlik işçileri maaş alamıyor

Temizlik işçileri maaş alamıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik hizmetlerini yürüten Şafak Temizlik şirketi çalışanları 2 aydır maaş alamıyor. Geçen aylarda gündeme gelen sıkıntı üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, firmaya gerekli ikazın yapıldığını belirterek, “Takipçisi olacağız” demişti. Ancak işçiler 5 gün sonra ikinci ayın da dolacağını ancak halen para alamadıklarını belirtiyorlar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2014 Perşembe, 16:54

Denizli’de temizlik hizmetlerini yürüten Şafak Temizlik Şirketi çalışanlarının maaş sorunu devam ediyor. Geçen aylarda maaş alamadıkları gerekçesiyle Denizlihaber’e ulaşarak konunun gündeme getirilmesini isteyen Şafak Temizlik Şirketi çalışanları, yine son iki aydır maaş alamadıklarından yakındılar.

ZOLAN UYARMIŞTI AMA…
O dönem Denizlihaber’in konuyu gündeme getirmesinin ardından çalışanların alacakları ödenmiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, şirkete gerekli uyarıların yapıldığını, bundan sonra konunun takipçisi olacaklarını açıklamıştı. Zolan, “İşçi zaten asgari ücret veya asgari ücretin biraz üzerinde maaş alıyor. Ona göre kredi kartı borcu veya ödemeleri var. O işçinin maaşını ödememek aksatmak gibi bir şey söz konusu olamaz. Haber üzerine şirketi aradım ve ödenmesini istedim. Ben bu sorunun çözümlendiğini düşünüyordum. Eğer sorun hala devam ediyorsa tekrar görüşürüz. Maaşların zamanında ödenmesi konusunda takipçi olacağız” açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar

AA   -  Bağlantı 26 Eylül 2014, 16:43

üstelik okulların açılışına denk gelmesi aileleri derinden üzdüğü gibi okul malzemesi alamadıkları için çocukların da okulda mahcup olmasını getirmiş bir olaydır ve kabul edilemez. belediye başkanının gerekeni yapacağını düşünüyorum.

şahin   -  Bağlantı 26 Eylül 2014, 10:35

bir tek onlarmı bildiğim kadarıyla itfaiye çalışanlarıda 3 aydır alamıyorlar maaşlarını

Beyhan ÖKMEN   -  Bağlantı 26 Eylül 2014, 08:31

Bu işi yapanların alın teri soğumadan ödenmeli,ödenmemesi çok iyi bir davranış değildir.Belediye Başkanımızın alakadar olacağını düşünüyorum.

arif   -  Bağlantı 25 Eylül 2014, 18:57

sadece şafak temizlik degil büyük şehir seçiminden bu yana ilaçlama şirketi efatur şöförler dahil iki ay içeride maaşları her ay magdur oluyorlar birileri bu işe el atsın artık

kemal   -  Bağlantı 25 Eylül 2014, 17:30

şafak temizlige göbeginizmi baglı sözleşmesini gözden geçiriverin,olmuyorsa başka şirketmi yok,peygamber(sav) efendimizin hadisi var çalışanın hakkını alnının teri kurumadan verin diye.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu