REKLAMI GEÇ

Termik santral kent merkezine sadece 26 kilometre uzaklıkta

Termik santral kent merkezine sadece 26 kilometre uzaklıkta

Denizli’den yükselen tepkilere rağmen yapımı her geçen gün biraz daha yaklaşan Tavas’ın Avdan mahallesindeki termik santralle ilgili ilginç bir detay sosyal medyanın gündemine girdi. Bulunduğu her yerde hava kirliliğiyle beraber sağlık sorunlarını ve erken yaşta ölümleri de beraberinde getiren termik santral Denizli kent merkezinin sadece 26 kilometre uzağına kurulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2020 Çarşamba, 15:50

Denizli’de son yıllarda zaman zaman gündeme gelen, süreci ilerleyen Tavas Avdan’daki termik santral için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu askı süresi tamamlandı. Tavas ve Kale’deki kaymakamlıklardaki duyuru panolarına asılan duyuru için yasal süre bitti.

ZENGİN KÖMÜR YATAĞI

Enerji yatırımcılarının iştahını kabartan zengin kömür yataklarıyla dolu Avdan’ın Kadın Alanı mevkisinde Avdan Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., yasal süreci tamamladığında 30 yıl boyunca bölgeden kömür çıkararak elektrik üretecek.

SÜREÇ İLERLİYOR

300 megavat gücündeki termik santral için askı süresinin tamamlanmasıyla da inşaatın önündeki yasal engellerin çoğu kalkmış oldu. Ancak bulunduğu her yerde büyük sorunları beraberinde getiren termik santraller ‘çağ dışı’ olarak nitelendirilse de Denizli’deki yatırımın son hızla ilerlemesi engellenemiyor.

TAVAS, KALE VE DENİZLİ MERKEZ…

Tavas ve Kale bölgesindeki pek çok nüfusu etkileyecek olan Avdan’daki termik santral, karayolu ile kilometrelerce uzakta olsa da kuşuçumu mesafe ile Denizli’nin adeta burnunun dibine yapılıyor.

UZAK DEĞİL, ASLINDA ÇOK YAKINDA

Kent merkezinde yaşayanların çok da gündemine girmeyen bu santral aslında 500 binden fazla nüfusun yaşadığı bölgeye çok yakın. Çevre duyarlılığı gösteren yurttaşların sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda santralin aslında çok da uzak olmadığı görülebiliyor.

26 KİLOMETRE UZAĞIMIZDA

Google uydu görüntülerinden oluşturulan görsele göre, santralin kurulacağı alan ile Denizli kent merkezinin arası sadece 26 kilometre…

BÖLGE KİRLİLİK TEHDİDİ ALTINDA

Bu da santralin bacalarından çıkacak kömür atığı ve partikül maddelerin sadece Tavas ve Kale bölgesinde yaşayan insanları değil, şehir nüfusunun yarısından fazlasının yaşadığı kent merkezini de tehdit ettiğini gösteriyor.

Yorumlar

Nida   -  Bağlantı 23 Nisan 2020, 14:15

Zaten yüksek olan kanser vakaları dahada yükselecek, topraklarımız, doğamız, hayvanlarımız, insanlarımız ve çocuklarımızın geleceği katledilecek. Oysa coğrafi yapısıyla çok uygun bir yerde olan ülkemizde, niye doğal enerji üretimi desteklenmez?

Efe   -  Bağlantı 23 Nisan 2020, 12:22

Direnmezsek soyumuz kurusun. Zaten yapilirsa kuruyacak!!! Geldiginiz gibi gondericez!!!

Mehmet   -  Bağlantı 22 Nisan 2020, 23:04

Bu millet muğla tarafındaki santral lerin orada yaptığı tahribatı zararı görmüyor mu

basicman   -  Bağlantı 22 Nisan 2020, 22:53

burayı yapanlardan hakkımı helal etmiyorum.gelecek nesillere de cok yazık..

orhan   -  Bağlantı 22 Nisan 2020, 17:51

termik santral en büyük zararı pamukkale görür

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu