REKLAMI GEÇ

TGB’LİLER O BELGESEL İÇİN TOPLANDI

TGB’LİLER O BELGESEL İÇİN TOPLANDI

Denizli’de Cuma günü başlayan Gezi Parkı direnişinin 1.yıldönümünde, olaylar sırasında yaşamını yitirenleri anma etkinlikleri devam ediyor. Türkiye Gençlik Birliği(TGB) Denizli Şubesi üyeleri Delikçınar Meydanı’nda toplandı. Gençler, hakkında soruşturma açılan Gezi Belgeselini izledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2014 Pazar, 21:11

Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle toplanan TGB’li gençler, saat 18.30 gibi çınar Meydanı’nda toplanmaya başladı. Gezi Parkı eylemlerini konu olan “Başlangıç” belgeselini Denizli halkını izletmek için hazırlıkları tamamlayan gençlerin programı saat 20.30’da başladı.

YEŞİL CEPHE DESTEK VERDİ
TGB’li gençler Soma faciasında yaşamını yitiren kömür işçilerini de unutmadı. Gezi eylemlerinde yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı köşede, kömür işçilerinin kullandığı baretlerde konularak mum yakılarak anıldı.

TGB’li gençlere Denizlispor taraftarlarının oluşturduğu Yeşil Cephe Grubu da destek verdi.
denizli-gezi-eylemleri-3-gun-tgb-h-1

ÇAPULCU SOFRASINDAN  ÇAY İKRAMI
TGB’li gençler tarafından kurulan ve eylemcilerin  katkılarıyla hazırlanan Çapulcu Sofrası ise eylemin en dikkat çeken karesi. Burada gençler, Gezi Parkı olaylarında yaşamlarını yitirenleri anmak için gelen eylemcilere  sıcak ve soğuk içecekler ikram  etti.

SOMA ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
“Başbakan’a hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme”suçlarının işlendiği iddiasıyla  soruşturma başlatılan, Gezi  eylemlerini konu alan ‘Başlangıç’ belgeselini izlemek için çınar Meydanı’nda toplanan TGB’liler, önce şiirler okuyarak hem gezi olaylarında yaşamını yitirenleri hem de Soma Faciasında şehit olan 301 kömür işçisini andı. Daha sonra Gençler,  meydana kurdukları ekrandan yönetmenliğini  Serkan Koç’un yaptığı ve Gezi Eylemlerini konu alan belgeseli izledi.
buton1

Gençler daha sonra ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ gibi sloganlar atarak olaysız dağıldı.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 2 Haziran 2014, 15:06

Yeşil Cephe

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu