REKLAMI GEÇ

Ticaret Kanunu gibi avukatlık kanunu olmaz

Ticaret Kanunu gibi avukatlık kanunu olmaz

Denizli, “Genç Avukatlar Kurultayı”na ev sahipliği yaptı. Kurultay sonrasında yayınlanan sonuç bildirgesinde, “Ticaret Kanunu gibi Avukatlık Kanunu hazırlanması anlayışına karşıyız” denildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2014 Çarşamba, 10:40

“3. Genç Avukatlar Kurultayı”, hafta sonunda 48 baronun katılımıyla Denizli Barosu ev sahipliğinde yapıldı. Kurultayın ilk gününde, tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri üzerine çalışma masaları oluşturulurken, ikinci gününde ise çalıştay masalarının sonuç raporları kurultayın onayına sunuldu.

Bu arada kurultayın divan başkanlığına iki önerge sunuldu. Bunlardan birisi “İşçi Avukatlar Yönerge Takip Merkezi’nin yerelleştirilip yaygınlaştırılması için tavsiye niteliğinde karar alınması ve durumun Türkiye Barolar Birliği’ne bildirilmesine” yönelikti.

Diğer önerge ise “gündemde bulunan Avukatlık Kanunu Tasarısına şu ana kadar oluşturulan Genç Avukatlar Kurultayları’nda alınan kararların yansıtılmasının sağlanması ve takibi bakımından dönem sözcüsü Denizli Barosu başkanlığında Bursa Barosu, Eskişehir Barosu, Ankara Barosu ve gelecek dönem ev sahibi baro olan Amasya Barosu’ndan temsilcilerle beşli komisyon oluşturulması” talebiydi. Her iki önerge kurultayın onayına sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

KURULTAY SONUÇ BİLDİRGESİ

Diğer yandan 3. Genç Avukatlar Kurultayı sonuç bildirgesi de yayınlandı. Bildirgede şu görüşlere yer verildi:
“Gündemde olan Avukatlık Kanunu tasarısı kurultaya damgasını vurmuş ve oluşturulan çalıştay masalarının konu başlıkları nispetinde değerlendirilmiştir. Dayatılmaya çalışılan Avukatlık Kanunu tasarısı, genç avukatların şu ana kadar bildirdiği taleplerinin neredeyse hiçbirine cevap vermediği gibi, avukatlık mesleğinin itibarına ve bağımsızlığına indirilmeye çalışılan bir darbe olarak karşımıza çıkmaktadır.

Eksikliği olduğunu vurguladığımız yürürlükteki Avukatlık Yasası’nın dahi savunmaya verdiği; mesleğe bugün başlayan ile yıllardır bu mesleği icra eden avukat arasında hiçbir farkın olmadığı, hiyerarşinin reddedildiği, hukuku ve hukukçuyu ticari mantıktan uzak tutan anlayışı Avukatlık Kanunu tasarısı ile ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.

Avukatlık Kanunu taslağının; avukatlık bürolarının sermaye şirketi gibi şirketleşmesi ve şube açabilmesine, yabancı avukatlık şirketlerinin Türkiye’de faaliyet göstermesinin önün açılmasına, daha önceki kurultay sonuç bildirgelerinden neredeyse hiçbir başlığa yer verilmeden Ticaret Kanunu gibi Avukatlık Kanunu hazırlanması anlayışına Türkiye’deki genç avukatlar olarak karşı çıktığımızı ve bu karşı çıkışımızı her gün bir önceki günden daha sert bir biçimde ifade edeceğimizi tüm sorumluluk ve görev sahipleri ile kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.”

KATILAN BAROLAR

Denizli’de gerçekleştirilen Genç Avukatlar Kurultayı’na katılan barolar şöyle:
Denizli Barosu, Adana Barosu, Afyonkarahisar Barosu, Aksaray Barosu, Amasya Barosu, Ankara Barosu, Antalya Barosu, Aydın Barosu, Balıkesir Barosu, Batman Barosu, Bilecik Barosu, Bitlis Barosu, Bursa Barosu, Çanakkale Barosu, Çankırı Barosu, Edirne Barosu, Erzurum Barosu, Erzincan Barosu, Eskişehir Barosu, Gaziantep Barosu, Giresun Barosu, Hataybarosu, Isparta Barosu, İstanbul Barosu, İzmir Barosu, Karabük Barosu, Karaman Barosu, Kastamonu Barosu, Kayseri Barosu, Kırıkkale Barosu, Kırşehir Barosu, Kilis Barosu, Kocaeli Barosu, Kütahya Barosu, Manisa Barosu, Mardin Barosu, Mersin Barosu, Muğla Barosu, Muş Barosu, Niğde Barosu, Sakarya Barosu, Samsun Barosu, Siirt Barosu, Şanlıurfa Barosu, Tekirdağ Barosu, Trabzon Barosu, Uşak Barosu, Zonguldak Barosu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu