REKLAMI GEÇ

TMMOB’dan sert açıklama

TMMOB’dan sert açıklama

TMMOB Denizli İİKK Sekreteri Yaşa, “Denizli-Anadolu can çekişirken, bir taraftan da bizlere ‘tünelin ucunda görünen ışıktan’ söz ediliyor. Biz mühendisler ve mimarlar, hayatın her alanındayız. Ve gerçekleri bütün çıplaklığı ile görüyoruz. Biz, hurafelerin değil, aklın ve bilimin temsilcisiyiz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 15 Ekim 2009 Perşembe, 17:23

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin 55. kuruluş yılı nedeniyle, Vilayet önündeki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. TMMOB’a bağlı odaların başkanları, temsilcileri ve çok sayıda mühendis ve mimarın katıldığı törende konuşan TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa, TMMOB’un 55 yıllık süreçte, gerek ulusal politikalar üretme, gereksi mesleki ve toplumsal sorumluluğunu yerine getirme konusunda, Türkiye tarihinde özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Yaşa, TMMOB’un ilk genel kurul tarihi olan 18 Ekim gününü kapsayan haftanın, Mühendislik ve Mimarlık Haftası olarak kutlandığını belirterek, “Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği olarak bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de kuruluş felsefemize uygun olarak çalışmalarımız sürdürmekteyiz” dedi.

‘Denizli, kan kaybediyor’
Konuşmasında, Denizli’de yaşanan ekonomik gelişmelere de değinen Fatih Yaşa, küresel krizin Denizli’ye de derinden sarstığını belirterek, Denizli’de yaşanan ekonomik krizin her geçen gün artarak sürdüğünü söyledi. Yaşa, “Binlerce işçi çalıştığı işini kaybederken; kentin en köklü firması, son kalan 300 işçisini işten çıkardı. Bir başka büyük tekstil fabrikasının sahibi inşaat mühendisi arkadaşımız ise yaşamına son verdi. Denizli ağır yaralı ve gittikçe kan kaybediyor” dedi.

‘Gerçekleri tüm çıplaklığıyla görüyoruz’
Yaşa, “Denizli can çekişirken, Anadolu can çekişirken, bir taraftan da bizlere ‘tünelin ucunda görünen ışıktan’ söz ediliyor. Oysa biz mühendisler ve mimarlar hayatın her alanındayız. Bizler, fabrikalardayız, sokaklardayız. Bizler, Denizli’nin her anında ve her yerindeyiz. Ve gerçekleri bütün çıplaklığı ile görüyoruz. Bizler hurafelerin değil, aklın ve bilimin temsilcileriyiz” diye konuştu.

‘Görevimizi yerine getireceğiz’
Emperyalizmin bir ürünü olan krizin, en çok da gençleri etkilediğini ifade eden Yaşa, eğitimin adım adım pahalı ve paralı hale getirildiğini söyledi. Yaşa, “12 Eylül’ün ürünü olan YÖK ile eğitim sisteminin geldiği nokta açıktır. Oy kaygısı ile planlamadan uzak, her kente bir üniversite kurulmasının altında yatanı çok iyi anlamak durumundayız. Bir taraftan her şehre plansız programsız hesapsız kitapsız üniversite kuruluyor, bir taraftan da bu ülkenin Başbakanı; ‘her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok’ diyebiliyor. TMMOB, kurulduğu günden bu yana ülkemizin çıkarları ile meslektaşlarımızın çıkarlarının aynı olduğu inancını taşımıştır. TMMOB her zaman emekten, barıştan ve demokrasiden yana olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu süreçte hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu bilinçle önümüzdeki sürecin daha zorlu geçeceği, ancak üzerimize düşen görevleri başarı ile yerine getireceğimizi bildiriyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu