REKLAMI GEÇ

Trafik kurallarına uyalım

Trafik kurallarına uyalım

Trafik Haftası nedeniyle Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Trafik güvenliği ve Türkiye” konulu panelde, trafik kurallarına uyulmasının, trafik kazalarını önlemede çok önemli bir oynadığı vurgulanarak, vatandaşlar, trafik kurallarına uymaya çağrıldı.

/ DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2008 Perşembe, 00:00

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan panele Vali Yrd. İbrahim Ertekin, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan ile emniyet mensupları ve öğrenciler katıldı. Panelin oturum başkanlığını Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halim Ceylan yaparken, Denizli Trafik Denetleme ve Şube Müdürü Mehmet Kocatürk, Şoförler Odası Trafik Eğitim Müdürü Nizamettin Ateş, İTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadir Yayla ve Dursun Önal panelist olarak söz aldılar.

Panelin açılış konuşmasını yapan Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, “Trafik kuralları belli bir deneyim sonucu oluşmuştur. Kurallara uyalım, can ve mal kayıplarını azaltalım. Bu panelin trafik kurallarına uyma konusunda yararlı katkılar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Vali Yardımcısı İbrahim Ertekin ise, trafik güvenliği ile ilgili Türkiye’de son 27 yılda oluşan trafik kazalarında 140 bin kişinin öldüğü, 7 milyon kişinin de sakatlandığının tespit edildiğini vurguladı.

Açılış konuşmaların ardından söz alan panelistler, yıllara göre kaza istatistikleri, karayolları alt yapısının kazalardaki rolü, gelişmiş batı ülkelerinde yaşanan trafik kazalarının Türkiye’ye oranları, kazaların başlıca nedenleri gibi konular üzerinde ve çözüm önerileri üzerinde bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştılar. Panelde yer alan konuşmaların daha sonra kitapçık haline getirilerek ilgili kurum kuruluş ve kişilere dağıtılacağı bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu