REKLAMI GEÇ

Tunceli’de kaybolan Gülistan için Denizli itfaiyesinden uzman ekip gitti

Tunceli’de kaybolan Gülistan için Denizli itfaiyesinden uzman ekip gitti

Tunceli’de kaldığı yurttan 5 Ocak’ta ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun (21) bulunması için ülke genelinde seferberlik başlatıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman su altı arama ve kurtarma ekibi Tunceli’ye gönderildi. Ülkenin en iyi kurbağa adamlarının bulunduğu ekip Gülistan’ı arama çalışmalarına katılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ocak 2020 Çarşamba, 12:20

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan, 5 Ocak’ta kaldığı yurttan çıktıktan sonra haber alınamadı. Kayıp ihbarının verilmesinin ardından da kapsamlı bir arama çalışması başlatıldı.

Sarı Saltuk Köprüsü üzerinde çömelmiş haldeyken, yoldan geçen aracın kamerasına yansıyan kişinin Gülistan olduğu tespit edilince polis, jandarma ve AFAD ekipleri, arama çalışmalarını bölgede yoğunlaştırdı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, dalgıç polisler, Polis Özel Harekat ile Tunceli merkez, İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Diyarbakır, Adıyaman ve Elazığ itfaiyecilerinden oluşan 150 kişilik ekibin, Gülistan’ın bulunması için başlattığı çalışmalar 16. gününe girdi.

DENİZLİ’DEN UZMAN EKİP İSTENDİ
Türkiye’nin dört bir yanından gelen arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarına destek vermek amacıyla Denizli’den de ekip istendi. Tunceli Valiliği’nin talebi, Denizli Valiliği’ne iletildi, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman su altı arama ve kurtarma ekibi görevlendirildi.

EKİP BÖLGEYE GİTTİ
Talebin alınmasının ardından itfaiyenin 6 kişilik su altı arama ve kurtarma ekibi, Gülistan Doku’nun bulunması için yapılan çalışmalara katılmak üzere bölgeye gitti. Türkiye’nin önemli ekipleri arasında gösterilen ve bugüne kadar bir çok bölgede başarılı operasyonlara imza atan kurbağa adamlar ile teknik ekip, Gülistan’ın bulunması için Tunceli Uzunçayır Göleti’nde arama çalışması yapacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu