REKLAMI GEÇ

Turizmciler, virüs sonrası durumun şimdiden konuşulmasını istiyor

Turizmciler, virüs sonrası durumun şimdiden konuşulmasını istiyor

Koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerin başında gelen turizm tamamen dururken, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, virüs sonrası için önlemlerin şimdiden alınmasını istedi. Şen, “Turizmciler olarak sesimizi duyurmak istiyoruz, vali, belediye başkanı ve milletvekillerimizi yanımızda görmek istiyoruz” dedi

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2020 Salı, 16:16

Koronavirüsün tamamen bitirdiği turizmciler, salgın sonrasının şimdiden konuşulmasını istiyor. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, yazılı açıklama ile geleceğe yönelik planların şimdiden yapılmasını istedi.

1,5 MİLYON İNSAN İŞSİZ KALABİLİR
Virüsün mayıs haziran gibi yavaşlamaya başlayacağını düşündüklerini ancak sonbahar için belirsizliğin sürdüğünü söyleyen Şen, “Sektörümüz aslında bir iki aylık bir sorun ile değil sonuçları belki de yılları etkileyecek bir krizle karşı karşıyadır. Önümüzdeki günlerde ülkemizde hiç virüs kalmasa bile toplam turizm sektöründe 700 bin ile 1.5 milyon kişinin işsiz kalması riski ile karşı karşıyayız. İnsanların bile bile ölüme mi gidilir diye kendilerine sordukları bu dönemde, yeniden seyahat planları yapması, Seyahate çıkması, turizm faaliyetlerine katılması çok zaman alacaktır” dedi.

ŞİMDİYE KADAR BAŞETTİK AMA ŞİMDİ DESTEK LAZIM
Bugüne kadarki krizlerin tamamında turizm sektörünün kendi kendine yettiğini belirten Şen, “Şimdi durum farklı” dedi ve “Nerdeyse tüm uçuşların durduğu, rezervasyonların iptal edildiği, dünya genelinde seyahat kısıtlaması yaşanan bu günlerin etkileri kısa süreli olmayacaktır. İnsan, üretim ve tüketimdir. İnsanların işsiz ve moralsiz olduğu bir ortamda turizm faaliyetlerinden bahsetmek, hatta ekonomiden bahsetmek mümkün olmayacaktır” diye konuştu.

SORULAR
Sektörün ayakta kalmasının mümkün olmayacağını belirten Şen, “Turizmcinin dayanma gücü nedir? Devletin buna katkısı ne olacaktır? Bunun planlanması nasıl yapılacaktır? Virüsün yayılması önlense bile önümüzdeki Temmuz ve Ağustos ayında gerçekleşebilecek son dakika turizmine güvenmek ne kadar sürdürülebilirdir?” sorularını sordu.

VE ARANAN CEVAPLAR
Şen devamla, destek beklediklerini belirterek şunları söyledi:
Tüm bu soruların yanıtı için yerelde sektör temsilcilerinin görüşlerinin, tespitlerinin, çözüm önerilerinin karar vericilere aktarılması gerekmektedir. Stratejik sektör olarak görülen turizm sektörünün, ülkemiz istihdamının ve ekonomisinin çok önemli bir payını oluşturan tüm işletmelerimizin canlı ve faal kalabilmesi derdimizdir.

KRİZ YÖNETİMİ OLUŞTURMALIYIZ
Denizli gibi ülkemiz turizminde çok önemli bir payı olan kentimizin karşı karşıya olduğu riskin değerlendirilmesi, özelde çözüm önerilerinin üretilmesi için yerel yöneticilerimizin ve milletvekillerimizin konuya daha fazla önem vermesi, hükümetin üretmesini beklediğimiz destek ve çözümlerin kentimiz özelinde ne gibi etkilerinin olacağı konusunda görüşlerimizi işletmelerimiz ve çalışanlarımız adına bildirmenin ülkemizin ve kentimizin bu krizden en az hasarla çıkabilmesi için gerekli olduğuna inanıyoruz. Kentimizdeki turizm faaliyetlerinin ve turizm istihdamının sürdürülebilir olması için acil önlem planları ve kriz yönetimi oluşturmalıyız. Bu süreçte valimizi, belediye başkanlarımızı ve milletvekillerimizi yanımızda görmek isteriz. İnsan bile bile ölüme gider mi? Peki, sektör bile bile ölüme terk edilir mi?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu