REKLAMI GEÇ

Turizmde eski potansiyele kavuşacağız

Turizmde eski potansiyele kavuşacağız

Vali Hasan Karahan, kovit-19 salgını nedeniyle kötü günler geçiren Denizli turizminin, salgından sonra eski potansiyeline kavuşacağına inandığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2020 Çarşamba, 14:57

Turizm haftası dolayısıyla yazılı açıklama yapan Karahan, Denizli’nin önemli bir turizm merkezi olduğunu hatırlattı.

Turizmin bu yüzyılın önemli kalkınma başlıklarından biri olduğunu belirten Vali Karahan, “Turizm, ülkemizin zenginleşmesi, tanıtılması, devletimizin güçlenmesi, insanımızın refah içinde mutlu bir şekilde yaşayabilmesi için büyük bir öneme sahiptir. Bu anlamda turizmi sadece sahil bölgeleri ve arkeolojik değeri olan bölgelerle sınırlı tutmak doğru olmayacaktır. İnanç, sağlık, spor ve sanat alanları da turizm bakımından ciddi önem arz etmekte ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinde göz ardı edilemeyecek bir katkı sağlamaktadır” dedi.

Turizm zenginliğiyle dikkat çeken Denizli’de Pamukkale Ören Yeri’nin 2 milyon 580 bin 245 ziyaretçi ile 2019 yılında en çok ziyaret edilen ören yeri olduğunu belirten Karahan, bir önceki yıla göre yüzde 20’lik artışın önemli olduğuna dikkat çekti. Vali Karahan, her geçen gün biraz daha gün yüzüne çıkan Laodikya’nın yüzde 83 artışla 91 bine ulaştığını kaydetti.

Vali Karahan, kovit-19 salgınının turizmi olumsuz etkilediğini belirtirken; “Küresel olarak yaşanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de turizm faaliyetleri geçici olarak durağan duruma geçmiştir. İnanıyorum ki salgının yok olmasıyla beraber ülkemiz ve Denizli turizmde tekrar eski potansiyeline kavuşacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu