REKLAMI GEÇ

Türkiye şehitleri için yasta

Türkiye şehitleri için yasta

Suriye’nin İdlib kentindeki Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçik şehit oldu, 32 askerimiz yaralandı. Türkiye yasta…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2020 Cuma, 13:55

Son günlerde yoğun çatışmaların yaşandığı İdlib kentinden dün akşam gelen acı haberle kahrolduk. Hatay Valisi Rahmi Doğan, Esad rejim güçlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına düzenlediği hava saldırısında 33 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Türkiye’ye yasa boğan saldırı haberi sonrası, Denizli’den de taziye mesajları yayımlandı. Mesajlardan elimize ulaşanlar şöyle:

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan: “Gittiği her yere huzur, barış ve sükunet getiren şanlı ordumuz, dosta güven, düşmanlara korku salmaya devam edecektir. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için mücadele ederken şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı diliyorum”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki:“Suriye’den gelen acı haber hepimizin canını yaktı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Türkiye bölgede barış ortamının sağlanması için büyük çaba sarf ediyor. İdlib’de bulunan askerlerimize karşı yapılan hava saldırısında 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. 32 askerimiz de yaralandı. Ülkenin barışı ve güvenliğini sağlamak için canını veren askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan: “Türk milleti alçak saldırılar karşısında daha metanetli, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bu zorlu günleri atlatacaktır. Yüreğimiz yanıyor. Allah ordumuzu, askerimizi her türlü kötülükten korusun. Birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Milletçe büyük bir üzüntü içindeyiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimizin kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum”

AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer: Bu kalleş saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetliyoruz. Milletçe başımız sağ olsun. Allah, vatanı korumak için yaptığı bu mücadelede şanlı ordumuzu ve Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin. Kahraman askerimiz İdlib’de, rejimin himayesinde yuvalanan terör örgütlerinden sınırlarımızı güven altına alırken, mazlum bölge halkının yanında kutsal insani vazifeyi yerine getirmektedir. Devletimizin ve askerimizin her zaman yanındayız, mesele siyasi değil memleket meselesidir. Her bir vatansever Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yanında olmalıdır. İdlib’de rejim unsurlarınca gerçekleştirilen alçak saldırı sonucunda kaybettiğimiz vatan evlatlarımızın acısını derinden yaşıyoruz. Ülkemizin milli güvenliğini sağlamak için canını feda eden kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin istikbalini hedef alan odaklara karşı omuz omuza milli birlik şuuruyla hareket ederek tüm zorlukları aşabilecek güçteyiz. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim ordumuzu muzaffer kılsın, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.Mehmetçiğin ve Devletimizin her daim yanındayız. ” dedi.

DT0 Başkanı Uğur Erdoğan: “Milletimiz, var olduğu günden bu yana vatanı ve bağımsızlığını namusu bilmiş, herhangi bir tehdit karşısında gözünü bile kırpmadan canını feda etmiştir. Bugün de bizlerin huzuru, vatanının bölünmez bütünlüğü ve milletinin bekası için sınır ötesinde görev yapan gözü pek Mehmetçik’imiz, ne yazık ki hain bir saldırıyla karşı karşıya kalmıştır. Ülkemizin sınır güvenliği ve vatanımızın ilelebet payidar kalması için görev yaparken, İdlib bölgesinde uğradığı hain saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize Allah(cc)’tan rahmet, yaralı Mehmetçik’lerimize ise acil şifa diliyorum”

DSO Başkanı Müjdat Keçeci:“Dün gece İdlib’den gelen haberlerle ateş yine bizim ocaklarımıza, bizim bağrımıza düştü. Milletimizin başı sağ olsun! Dış politikamızda yaşanan gelişmeler büyük acılara sebep olacak noktaya geldi. Senelerdir uluslararası kamuoyunda göçmenlerin ne olacağı konuşulurken bu göçe neden olan sorunların çözümü için hiçbir ülke elini taşın altına koymadı. Gelinen bu noktada, insan haklarını dilinden düşürmeyen AB’nin de payı olduğu şüphesizdir. En kısa zamanda sorunun sadece Türkiye’nin sorunu olmadığı kabul edilmeli ve uluslararası alanda diplomatik çözüm arayışına girilmelidir.İdlib’de şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim”

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili: “Bölgenin huzur ve güvenliği için İdlib’de bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerimize rejim güçleri tarafından haince hava saldırısı düzenlenmiş, 33 kahraman askerlerimiz şehit düşmüştür. Tek amacı sınır güvenliğimizi, bölgede huzur ve barışı sağlamak olan askerlerimizin şehadet haberi hepimizi derinden üzmüştür. Bu kanlı saldırıyı düzenleyen Suriye rejim güçlerini ve işbirlikçilerini şiddetle, lanetle kınıyorum. Şartlar ne olursa olsun iş dünyası olarak, Türk Milleti olarak şanlı ordumuzun yanında olacağız. Şehit düşen kahraman askerlerimizin aileleri başta olmak üzere tüm milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Allah ordumuzu muzaffer eylesin”

Eğitim-iş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan: “Aldığımız haberler üzücüdür, çok sayıda şehidimizin olduğunu öğrendik. Türk ordusu ülkemizi savunmak ve korumak için geçmişte olduğu gibi bugün de üzerine düşeni yapacaktır. Ancak burada şunu da belirtmeliyiz ki, Atatürk’ün “Yurtta barış dünyada barış” sözünün ne kadar doğru bir söz ve geçerli bir ilke olduğunu bir kez daha görüyoruz. Ülkemizi yönetenlerin Atatürk’ten ders alması gereken daha çok ödevlerinin olduğunu düşünüyoruz. Ülke olarak acımız büyük, başımız sağ olsun”

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip: Kahraman Mehmetçiğimiz Suriye’nin İdlib kırsalında, katil Esad unsurlarıyla zalim işbirlikçileri tarafından alenen ve alçak bir hava saldırısına maruz kalmıştır. Allah korkusu taşımayan, insan sevgisi tanımayan caniler Regaib Kandilimizi kana bulamışlardır. İdlib’de vuku bulan hain  saldırıda kahraman askerlerimiz şehit olmuştur. Elbette acımız çok büyük ve tarif edilemez.  Gün bir olma, beraber olma, birlikte aynı cephede, aynı şuur ve ruhta buluşma günüdür. Kimin hangi siyaset anlayışının, hangi fikri ve ideolojik akımın mensubu olduğunun bir önemi  kalmamıştır.Gün, kayıtsız şartsız Mehmetçiğin yanında yer alma günüdür. Gün, bir olma, beraber olma, dayanışma içine girme, metin olma günüdür. Gün şehitleri siyasi çekişmelere alet etmeme günüdür. Türk milleti olarak hep birlikte güçlüyüz, aşılmaz son kaleyiz. Yılgınlık yoktur, umutsuzluk yoktur, taviz ve teslimiyet söz konusu bile edilemeyecektir. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Şehitler hepimizindir, alınacak intikam hepimizin namusuna emanettir. Büyük Türk milletinin başı sağ olsun zalimlere, hainlere lanet olsun”

BÜYÜKŞEHİR’DEN KONSER İPTALİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 1 Mart 2020 Pazar günü düzenleyeceği konseri İdlib’de meydana gelen hain saldırıda şehit düşen Mehmetçik nedeniyle iptal etti. 01 Mart 2020 Pazar günü saat 20.30’da Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda gerçekleştirilmesi planlanan “Özay Gönlümüzde 20. Yıl Anma Konseri”nin iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu