REKLAMI GEÇ

Üçgen Çarşısı’nın yıkımına başlandı

Üçgen Çarşısı’nın yıkımına başlandı

1985 yılında büyük umutlarla yapılan ve yıllar içerisinde görüntü kirliliği ve güvenlik sorunlarına yol açmaya başlayan Üçgen Çarşısı’nın yıkımı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ilk kepçeyi vurmasıyla başladı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2017 Pazartesi, 12:38

Yıllardır Denizli’nin kanayan yarası olan, geceleri bölgede güvenlik sorunları yaşanmasına neden olan Üçgen Çarşısı’nın yıkımına başlandı.

30 bin metrekare arsa üzerinde 50 bin metrekare kapalı alana sahip olan, 624 hak malikinin bulunduğu Üçgen Çarşısı’nın yıkımında ilk kepçeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan vurdu.

Yıkım ihalesini 1 milyon 390 bin lira karşılığında Denizlili bir firmanın kazandığı Üçgen Çarşısı’nda basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bu bina Denizli için cenaze haline gelmişti. Bugün bu cenazeyi kaldırıyoruz” dedi.

BÜYÜK UMUTLARLA YAPILMIŞTI
Üçgen Çarşısı’nın yapıldığı günden bu yana beklentileri karşılayamadığını kaydeden Zolan, ““Üçgen Çarşısı, yıllar önce yapılmış, yapılırken bir çok hayaller kurulmuş. Ve vatandaşlar kendilerine ve çocuklarına ayıracağı imkanlarını buraya aktararak bir yatırım gerçekleştirmek istemişler. Yapıldığı günden bu güne kadar Üçgen Çarşısı’nda arzu edilen hedefe ulaşılamamış. Ve Denizli’de ticari hayatta çok etkili bir konuma gelmemiş. 624 dükkanın olduğu çarşıda maalesef vatandaşlarımız yatırmış olduğu paranın karşılığını almayı, ortak gider adı altında paralar ödemek zorunda kalmıştır. Son dönemde çarşının ancak dörtte biri doluydu” dedi.

“GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ VE GÜVENLİK SORUNU YARATIYORDU”
1985 yılında büyük umutlarla yapılan binanın artık Denizli için görüntü kirliliği yaratan, güvenlik sorunlarına yol açan bir yapı haline geldiğini belirten Başkan Zolan, “Kentin merkezinde olması itibariyle çalışmayan ve olumsuz görüntü oluşturan bir yapı haline gelmişti. Gündüzleri kısmen sıkıntı yoktu ama geceleri sahipsiz ve zaman zaman kontrolü mümkün olmayan noktaya gelmişti. Bu yapının bundan sonra hizmet etmeyeceği aşikardı. Mal sahipleriyle son olarak 30 Nisan’da yapmış olduğumuz toplantılarda, bu binanın artık bir yere varamayacağı, kaldırılması gerektiği yönünde hem fikir olduk. Mal sahibi olarak muhatap olacağımız sayı çok fazlaydı. Mirasçılarla birlikte sayı 1.000’in üzerine çıkıyordu. Hukuki çalışmalarımız sonucu bu binayı ortadan kaldırabilir hale geldik. Denizli’de yaşayan vatandaşlarımız bu yapıdan çok rahatsızdı. Mal sahibi vatandaşlarımız da mutlu değildi. Onların da arzusu bu binanın kaldırılması yönündeydi. Sonuçta Denizli’nin imajını sarsan, bölgeye güvenlik anlamında sıkıntı veren Üçgen Çarşısı’nın yıkımını bugün başlatıyoruz” diye konuştu.

“SİYASİ MALZEME YAPMAK İSTEYENLER OLDU”
Bu yapı kalktığında biliyoruz ki arsa daha değerli hale gelecek. Arsanın değerini aşağı çeken bu binadır. Bu çarşının değeri şu an bir ise binayı kaldırdığımızda arsa değeri beşe çıkacaktır. Sonuçta mal sahipleri kazanacaktır. Artık bu bina, arsa üzer inde cenaze haline gelmiştir. Belediye olarak burada herhangi bir kamulaştırma yapmamız söz konusu değil. Bundan sonra ki aşamada mal sahipleri bir araya gelip bizlerden destek istediğinde, onların önünü açma konusunda bonkör davranacağız. Bu binanın kaldırılmasında Denizli halkının çok büyük desteği vardır. Destek vermeyenler de oldu. Olayı siyasi boyuta sokarak siyasi malzeme yapmak, yılların acıları üzerinden bir şeyler devşirmek isteyen kişiler de olmuştur. Ama bunlar bir elin beş parmağını geçmez. Ama biz doğru bildiğimiz yoldan şaşmadık. Yıkım tamamlandıktan sonra arsa boş kalacak. Arsa üzerinde belediye olarak herhangi bir tasarrufumuz olmayacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu