REKLAMI GEÇ

Ücretsiz halk oyunları kursuna yoğun ilgi

Ücretsiz halk oyunları kursuna yoğun ilgi

Denizli Belediyesi ve Pamukkale Halk Dansları Topluluğu (PAHOY), 7’den 70’e yüzlerce kişiye ücretsiz halk dansları kursu veriyor. Yılsonuna kadar sürecek kursun ilk gününde, 300’ü çocuk 500’ü büyükler kategorisinden 800 kişi, halk dansları öğrenmek için geldi.

/ DENİZLİHABER / 16 Kasım 2009 Pazartesi, 19:17

Denizli Belediyesi ve PAHOY’un, kısa süre önce güç birliğine giderek sanatsal ve kültürel etkinliklerde birlikte hareket etme kararı, ilk meyvesini verdi. Pamukkale Üniversitesi’nden Denizli Belediyesi’ne devredilen eski Eğitim Fakültesi Spor Salonu’nda, ücretsiz halk dansları kursları başladı. 7’den 70’e yüzlerce Denizlili, kurs için spor salonuna akın etti.
Her biri kendi alanlarında uzman 15 eğitmen ilk günkü derste, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halk danslarını kursiyerlere gösterdi. Kursiyerler de daha ilk günden ne kadar yetenekli olduklarını gösterdi. Sabah çocuklar kategorisi ve öğlen büyükler kategorisi olarak yüzlerce Denizlili halk danslarını öğrenecek. Denizli, Ege Zeybeği, Burdur, Bodrum, Bitlis, Artvin, Karadeniz, Seymenler, Romen ve Kafkas oyunlarının öğretileceği ücretsiz kurs yılsonuna kadar sürecek.

Kursiyerler arasından seçilen ekipler, Denizli Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali başta olmak üzere gerek yurt içi ve gerekse yurt dışındaki festivallere katılıp Denizli’yi temsil edecek. PAHOY Başkanı Deniz Semerci de, kursa gelerek başvuruda bulunan kursiyerlerin oyunlarını izledi.

Denizli Belediyesi ve PAHOY’un güç birliği yaparak halk dansları sanatının gelişmesine önemli bir katkı konulduğunu kaydeden Semerci, şöyle dedi:
“Bu birlikteliğin ilk meyvesini de açtığımız kursla gördük. 7’den 70’e yüzlerce insan ücretsiz kursumuza yoğun ilgi gösterdi. Amacımız halk oyunlarının sevdirilmesi ve yeni nesile öğretilmesidir. Halk danslarının Denizli’deki gelişimine katkı koymanın yanı sıra bilgi ve tecrübemizi gelecek yıl yapılacak festivale aktarmaya çalışacağız. Yurt içinde ve yurt dışında organize edilen ulusal ve uluslararası festivallerde ve yarışmalarda, Denizli Belediyesi’nin düzenlediği kültürel ve sanatsal organizasyonlarda, Denizli Belediyesi Pahoy Halk Dansları Topluluğu olarak Denizli’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu