REKLAMI GEÇ

Ulaşımdaki yolcu sınırlaması kalktı, garajdaki dükkanların yasak saatinde açık olmasına izin çıktı

Ulaşımdaki yolcu sınırlaması kalktı, garajdaki dükkanların yasak saatinde açık olmasına izin çıktı

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde ‘yerinde yönetim’ ile kontrollü normalleşme uygulanan Denizli’de Hıfzısıhha Meclisi ulaşımla ilgili yeni kararlar aldı. Karara göre, otobüs ve minibüsler ruhsatta belirtildiği kadar yolcu taşıyabilecek. Gar ve garajlardaki işletmeler de ruhsatlarındaki çalışma saatleri arasında açık olabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2021 Çarşamba, 17:40

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında toplanarak toplu taşıma ile gar ve terminallerdeki işleyişle ilgili yeni kararlar aldı.

OTOBÜSLERDEKİ SINIRLAMA KALDIRILDI
Karara göre; otobüsteki yüzde 50 yolcu taşıma sınırı kaldırıldı. Kararda, “Başta HES kodu sorgulanması zorunluluğu olmak üzere bakanlığın belirlediği tedbirlere uymak kaydıyla ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edilebilmesine karar verilmiştir” denildi.

GAR VE TERMİNELDEKİ İŞLETMELER RUHSATTAKİ SAATE GÖRE AÇILIP KAPANACAK
Kararın diğer maddesi de gar ve garajlardaki işletmeleri ilgilendiriyor. Karara göre, ‘terminal ve gar binalarında bulunan lokanta, restoran, kafeterya, pastane gibi yeme içme yerlerinin, tedbirlere uymak kaydıyla, İçişleri Bakanlığının genelgesinde belirtilen açılış-kapanış saatlerine bağlı olmaksızın ruhsatlarında belirtilen çalışma saatlerine uygun şekilde faaliyet gösterebilecek.’

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu