REKLAMI GEÇ

Uluslararası Cam Festivali başlıyor

Uluslararası Cam Festivali başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin ilk “Cam Festivali” olma özelliği taşıyan 3. Uluslararası Denizli Cam Festivali (Bienali) başlıyor. Birçok etkinliğin gerçekleşeceği festivalde, Türkiye’nin en büyük cam heykeli olma özelliği taşıyan “Cam Horoz Heykeli”nin yapım aşaması da sergilenecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2015 Çarşamba, 11:27

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karma Tasarım Atölyesi organizasyonuyla düzenlenen 3. Uluslararası Denizli Cam Festivali 29-30-31 Mayıs’ta gerçekleşecek. Açılışı 29 Mayıs Cuma günü saat 09.30’da Denizli Valiliği karşısındaki eski Sümerbank binasında gerçekleşecek festival bu yıl “Yapım Aşamasında” temasıyla yapılacak. Amerika, Avusturalya, İran, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’den olmak üzere 3. Uluslararası Denizli Cam Festivali’ne katılan yerli ve yabancı sanatçılar ve akademisyenler cam sanatı hakkında Denizlilileri bilgilendirerek bir çok etkinliğe imza atacak.

Program kapsamında, Türkiye’nin en büyük cam heykeli olma özelliği taşıyan “Cam Horoz Heykeli”nin yapım aşaması sergisi açılacak. Ayrıca sanatçı ve ziyaretçilerle birlikte sürpriz bir heykel açılışı da gerçekleştirilecek. Herkese açık ve katılımın ücretsiz olduğu festivalde, camla tanışmak isteyen ziyaretçiler için birçok seçenek ortaya konacak. Denizlililerin cam boncuk yapma gibi farklı faaliyetlere katılabileceği festivalde, canlı cam gösterileri, konferanslar, çocuk etkinlikleri, kısa cam filmleri ve cam sergileri olacak.

KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA DA GÜÇLÜ BİR DENİZLİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl 3’üncüsünü düzenleyecekleri Uluslararası Denizli Cam Festivali’nin Denizli’ye yeni bir heyecan getirdiğini belirtti. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman sanat ve sanatçının yanında olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Kültür ve sanat alanında düzenlediğimiz festival ve etkinlikler bizim için her zaman gurur kaynağı olmuştur. Türkiye’de parmakla gösterilen belediyecilik hizmetlerimizin yanında kültür ve sanat alanında da güçlü bir Denizli için var gücümüzle çalışamaya devam ediyoruz” diye konuştu. Festival ile Denizli’de bulunan cam atölyeleri ve cam sanatına olan ilginin artacağını düşündüğünü ifade eden Başkan Zolan, “Festivalimize katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

FESTİVALE KİMLER KATILACAK?
3. Uluslararası Denizli Cam Festivali kapsamında, Sally Prasch (Amerika), Christian Arnold (Avusturalya), Hayas Hoseini (İran), Vladimir Klein (Çek Cumhuriyeti), Zdenek Lhotsky (Çek Cumhuriyeti), Vaclav Rezac (Çek Cumhuriyeti), Prof. Üzlifat Özgümüş, Doç. Lerzan Özer, Ömer Meral ve cam horoz heykeli sanatçılarından Fatih Duruerk ve Ömür Duruerk Denizli’de olacak. Ayrıca Prof. Mustafa Ağatekin liderliğinde Anadolu Üniversitesi Cam Bölümü öğrencilerinin ve Lhotsky Cam Atölyesi’nin Çek Camı sergisi olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu