REKLAMI GEÇ

Unutmadık, özlem ve sevgiyle anıyoruz

Unutmadık, özlem ve sevgiyle anıyoruz

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılalı 77 yıl oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ü bugün bir kez daha bitmeyen sevgi, özlem ve saygıyla anıyoruz.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2015 Salı, 08:30

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77. yılında Denizli protokolü de yayınladıkları mesajlarla andı, minnet duygularını dile getirdi.

İşte o mesajlar…

VALİ ŞÜKRÜ KOCATEPE:
“Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Komutan ve müstesna devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 77. yıldönümünde minnet ve şükranla anıyoruz. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü olarak tarih sahnesine çıkmış, bağımsızlığını ilelebet yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.
Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren, fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün de ileri görüşlü fikirleri ile Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu düşünceden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, dikkatlerimizi bir kez daha O’nun çok değerli düşüncelerine yönelterek dünü, bugünü ve yarınlarımızı tekrar anlamak ve değerlendirmek için bir fırsat olarak görmemiz gerektiğine inanıyorum.
Kısa bir süre önce 92. yıldönümünü kutladığımız ve Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz, bugün kuruluş idealine uygun olarak dünyanın en güçlü devletleri arasına girme yolunda hızla ilerlemektedir. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla bayrağı bizden devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN:
“Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 77. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. Mustafa Kemal Atatürk, vatan topraklarımızın savunulmasında ve istiklale kavuşma mücadelemizde öncülük yapmış saygın bir liderdir. Türkiye’nin bağımsızlık ülküsünü benimseyen ve müşterek idealler çevresinde milletimizi birleştiren güçlü bir kimliktir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı değerleri daha da yükseklere taşımak bizim temel ilkelerimizdendir. Millet egemenliğinin her şart altında korunması ve savunulması ülküsü bugün milletimizin en temel gücü konumundadır. Atatürk’ün işaret ettiği demokratik hedefler ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne taşıma gayreti bizim vazgeçilmezlerimiz arasındadır. Bugün Türkiye’nin hızla büyüyen güçlü bir ülke konumuna ulaşmasında en önemli yol şüphesiz Atatürk’ün bizler için ortaya koyduğu ileri görüşlü fikirleri ve attığı adımlardır. Biz onu sadece söylemlerimizle değil, ondan aldığımız ileri görüşlü fikirlerini yaşatarak anıyoruz. Hayata geçirdiğimiz reformlar, 2023 vizyonu gibi ortaya koyduğumuz hedefler ile biz onun izinden ayrılmadan kararlı bir şekilde adımlarımızı atıyoruz. Türk milleti olarak şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi varlıklarından aldığımız güçle asla çizgimizi bozmadan milletimizle birlikte yürüyüşümüze büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Bu düşüncelerle vefatının 77. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve şükranla yad ediyorum.”

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ MELİKE BASMACI:
“Atatürk, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dahi olarak tarihe geçmiştir. Türk milleti, sarsılmaz bir inançla sahip çıktığı ve koruduğu cumhuriyeti ve onun temel ilkelerini daha ileriye taşıma azim ve kararlılığındadır. Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk milletinin “Ulusal Mücadele ve Çağdaşlaşma Lideri” olarak kalmamış, tüm dünyaya örnek olan engin düşünceleriyle çağdaş bir uyanışın öncüsü ve evrensel bir hareketin de kaynağı olmuştur. “En büyük eserim” diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak, tüm insanlığın üzerinde uzlaştığı bu büyük şahsiyeti, içinde bulunduğumuz bu zorlu dönemde, her zamankinden daha fazla anlamaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Büyük Devlet Adamı ve Başkomutan Atatürk, millî kurtuluşa bayrak olan eşsiz fikirleri, çığır açan görüşleri ve ölümsüz eserleriyle, etkileri memleket sınırlarını aşmış, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan milletler için bağımsızlık mücadelesi ve modernleşme gayretlerinin sembollerinden biri hâline gelmiştir. O; devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma bilincine erişmiş, bağnazlıktan ve dogmalardan uzak, akılcı ve yaratıcı düşünen, gerçekçi bilgiler ışığında ileriye bakabilen, özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş bir toplum yaratmaya çalışmıştır.
Büyük Önder Atatürk; yüce milletimizin emrinde, onun güven ve gurur kaynağı olmaya devam edeceğimize manevi huzurunuzda söz veriyoruz. Vefatının 77. yıldönümünde; Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“Kurtuluş savaşımızın simgesi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yılını idrak ediyoruz. Ülkemizde ve şehrimizde düzenleyeceğimiz Atatürk’ü Anma programları ile O’nun hayatını ve milletimizin geleceğine kazandırdıklarını yeniden hatırlayacağız. Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin bağımsızlığının kılavuzu olmuş ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihine damga vuran bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ve O’nun vatan sevgisi, ileri görüşlülüğü ve azmi gelecek nesillere miras bıraktığı en kıymetli emanetlerden biridir. Ulu Önder Atatürk’ün düşünce ve eserleri her zaman Türk milletinin yolunu aydınlatacaktır. O, milletinin gönlünde yeri doldurulamayacak Ulu Önder olarak yaşamaya ve yaşatılmaya devam edecektir. Türk milletinin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 77. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.”

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. yıl dönümünde kendisini rahmetle anıyoruz. O’nun hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev bayrağını daha ilerilere taşımak olmalıdır. Bizlere bıraktığı büyük mirasın sahipçileri olarak 10 Kasım gününde, O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken ülkemiz için canla başla çalışıyoruz. Bizlere işaret ettiği muasır medeniyet yolunda kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. Doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten vazgeçmeden bunları hep beraber omuz omuza başaracağımıza inancımız tamdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Kurtuluş sürecinde tüm gücünü ulusuna olan güveninden ve inancından almıştır. Milletinin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu harekete geçirerek, ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı büyük bir zafer kazanmıştır. En güç koşullar altında bile insanımıza güvenilmesi, umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini bizlere öğretmiş ve milletimizin neleri başarabileceğini herkese göstermiştir. 10 Kasım Türk Milleti için; Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, sahip olduğu milli ve manevi değerlere sahip çıkarak, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefimizi gerçekleştirme konusunda kararlılığını gösterme günüdür.”

CHP İL BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU:
Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakar gayretleriyle anılırlar. Bizler de millet olarak, ölümünün 77. yılında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın Başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu olarak minnetle anıyoruz. Atatürk, üstün niteliklere sahip bir komutan ve lider, dahi bir devlet adamı, eşsiz bir kahraman, büyük bir fikir ve eylem insanı olarak insanlık tarihinin unutulmazları arasındaki yerini almıştır. Ulu Önder, ayrıca ülkemiz ve dünya için yaptıkları, başarıları, reformist ve yenilikçi kişiliği, fikirleri, öngörüleri, barışa ve insanlık değerlerine bağlılığıyla tüm dünyanın saygısını kazanmıştır. Bugün bizler Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıma yolundaki azim ve kararlılığımızı korumaktayız.”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN:
“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 77’nci yıl dönümünde minnet ve şükranla yad ediyorum. İstiklal mücadelesine önderlik eden, askeri dehası ile bu destansı mücadeleyi zaferle taçlandıran Atatürk, bu sayede aziz milletimizin ve tüm Dünya’nın takdirine mahzar olmuş bir liderdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, demokratik hak ve özgürlükler alanında büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almıştır. Demokratik iradesi daha çok güçlenen Türkiye şimdi her zamankinden daha fazla emniyet ve güvenle geleceğe yürüyen bir ülke olma yolunda büyük mesafeler almaktadır. Milletimiz, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir.”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri ile üstün kişiliği ve liderlik yeteneğiyle tarihe ismini altın harflerle yazdırmış bir liderdir. Sadece Türk Milleti’nin değil, dünyanın da saygısını kazanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün miras bıraktığı fikir, eser ve inkılaplarının emanetçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Türkiye, Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ilerlemesini kararlılıkla sürdürmektedir. Toplumun her kesimini kucaklayan, adını dünya tarihine yazdıran Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum.”

25. DÖNEM DENİZLİ MİLLETVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk; sadece Ulusal Kurtuluş Mücadelemizi başarıyla taçlandıran bir komutan değil, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve tüm dünya uluslarına örnek olan, tarihin akışına yön veren, uluslararası saygınlığımızı kazandıran bir dünya lideridir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sağlam temeller üzerine oturtan ATATÜRK, ileri görüşlülüğü, öngörüleri ve tespitleri ile tehditlere işaret etmiş, hepimize görev ve sorumluluklarımızı hatırlatarak bu vatanı bizlere emanet etmiştir. Atatürk’ün ilkeleri ışığında, tüm varlığımız ve gücümüzle Türkiye Cumhuriyeti’ni korumaya ve çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmaya söz veriyoruz. Aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, şükranla ve özlemle anıyorum.”

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI NECDET ÖZER:
“Atamızın ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde O’nu sevgi ve saygı içerisinde büyük bir özlemle anıyoruz. Ulu önderimiz 57 yıllık yaşantısını, varlığının son dakikalarına kadar vatanı ve milleti için mücadele içerisinde geçirmiştir. O’nun bu yaptıkları ve yaşattıkları bizlere Türk milleti olarak örnek bir davranış olmuştur. Bu sebeple Ulu Önderimizin kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet devamı için bizlerde millet olarak kendi üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

DENİZLİ BAROSU BAŞKANI MÜJDAT İLHAN:
“Ulusumuzun ışık kaynağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 77. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Ulu önder Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti ve yaptığı devrimleri sonsuza dek koruyacağımıza, açtığı medeniyet yolunda gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine ulaşıncaya dek mücadeleye devam edeceğimize söz veriyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız.”

SARAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI A. NECATİ ÖZBAŞ
“Bizlere bıraktığı en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, fikirlerini ve eserlerini hak ettiği yüksek mertebelere ulaştırmak için var gücümüzle çalıştığımız, milli mücadelemizin büyük komutanı ve devlet adamı, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 77. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyor, O’nun şahsında tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi hürmetle yâd ediyorum.”

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI HAMDİ HELVACILAR:
“Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi olarak bir kez daha özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz. 10 Kasım, ulusça Atatürk’ü andığımız, O’nun anısı önünde yürekten birleştiğimiz önemli bir gündür. Bugün, Atatürk’e olan bağlılığın tekrarı, O’na karşı yüklendiğimiz görevlerin bir kez daha belirtilmesidir. Bu nedenle 10 Kasım’ları bir yas günü değil, Atatürk’ü ve Atatürkçü düşünce sistemini anlamak için bir fırsat olarak görüyoruz. Onun çizdiği yolda, gösterdiği ufukta yorulmadan ve duraksamadan yürüyen Türk milleti her zamankinden daha fazla onu özlemektedir. “Yurtta sulh, cihanda sulh” diyerek tüm dünya milletlerine örnek olan Büyük Önderimizin çizdiği ilkeler doğrultusunda yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz.
Atam, seni unutmadık, unutmayacak, unutturmayacağız. Ruhun şad olsun.”

EĞİTİM İŞ DENİZLİ EĞİTİM SEKRETERİ FATMA TÜRKER:
“Yurdumuzun sömürgeci güçler tarafından işgal edilmesine karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77. yılında büyük bir özlem ve sevgiyle anıyoruz. Küllerinden yeniden doğan Türk ulusunun demokratik, laik, çağdaş temeller üzerinde şekillenerek gelişimini büyük önderimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Mustafa Kemal Atatürk, yapmış olduğu büyük devrimlerle “benim en büyük eserim” dediği cumhuriyetle, kadın ve erkeği yurttaşlık temelinde eşitleyen hukuk ve eğitim devrimleriyle, halkı geri kalmışlık ve feodal yapısından kurtararak özgür bireyler olarak yaşamasının önünü açmıştır. ‘Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir’ sözüyle barışın önemini vurgulayan ve dış politikayı da buna göre oluşturan Mustafa Kemal Atatürk, emperyalist kışkırtmayla ülkemizi işgale kalkışan Yunanistan ile Büyük Zafer’in hemen ardından dostluk anlaşması imzalamış, komşu ülkelerle olan ilişkileri de “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesi içerisinde yürütmüştür. Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Yüce Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Ona ve eserlerine sahip çıktıkça, Atatürk’ü gerçekten anlamış olacağız. Cumhuriyetin öğretmenleri ve onun ilkelerini kendine rehber edinmiş eğitim çalışanları olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün eserine sahip çıkmaya ve cumhuriyet değerlerini yılmadan savunmaya devam edeceğiz. Türk Ulusu, Atatürk’ü unutmamıştır ve unutmayacaktır.”

ADD DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI NİHAT ÇETİN:
“Bugün tam bağımsız, çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77.  Yılı. Geçmişte Mustafa Kemal ve arkadaşlarının büyük güçlüklerle kurduğu Cumhuriyet’e; sadece ülkeden kovduğu emperyalistler ve onların kuklaları karşı olmamış; Kurtuluş Savaşına katılan, ancak her ileri adımda Mustafa Kemal ve arkadaşlarına ayak bağı olan, “Kanımızda padişahın ekmeği var” diyenler de karşı çıkmıştır. Ama Mustafa Kemal zor olanı tercih edip; padişah, halife olmak yerine ulus egemenliğini ve çağdaşlaşmayı seçerek halkını kul ve ümmet olmaktan çıkarıp; millet olma bilinci ve onurunu kazandırmıştır. Ne yazık ki bugün ülkemiz ve ulusumuz Cumhuriyet tarihinin en karanlık ve en acılı günlerini yaşamaktadır. Hedeflerini hep gizleyerek bugünlere gelenler. Ne yazık ki Cumhuriyet sayesinde ulaştıkları makamların olanaklarını kullanarak ülkeyi hızla karanlığa sürüklemektedirler. Bugünlerde, milletçe, onun sözlerine ve çözüm önerilerine daha çok ihtiyacımız var. Çünkü ülkeyi aydınlığa çıkaracak tek yol Atatürk’ün yoludur.  Bu nedenle Atatürkçü Düşünce Derneği olarak herkesi O’nun izinde olmaya, O’nu daha iyi anlamaya, çağdışı kafalara yenik düşmemeye ve Cumhuriyetine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Büyük Önderimizi rahmet ve şükran duygularıyla anıyor, hatırası önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz.”

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu