REKLAMI GEÇ

“Vakit varken vazgeçin”

“Vakit varken vazgeçin”

Uzun zamandır askıda olan Aydın-Denizli otoban yolunun, yapım çalışmalarına yeniden başlandığını hatırlatan ZMO Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür, “Bu çalışmayla birlikte en az 3 bin dekar sulu ve verimli tarım alanı bu yol yapımı ile amaç dışı kullanıma açılacaktır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 23 Eylül 2008 Salı, 00:00

Yapımına uzun bir süre verilen Aydın-Denizli otoban yolunun yeniden yapım çalışmalarına başlanması, Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından tepkiyle karşılandı. Yol inşaatıyla birlikte sadece Sarayköy-Kaklık arasında en az 3 bin dekar sulu ve verimli tarım alanının amaç dışı kullanıma açılacağına dikkat çeken ZMO Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür, yol için alternatif bir güzergâh seçilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu tür otoban yapım çalışmalarının başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok noktasında sona erdirildiğini dile getiren Gür, “Üzerinde en verişli şekilde her türlü ürünün yetiştirildiği bu alanın, bu şekilde amacı dışında kullanıma açılması tam bir çevre katliamıdır. Bir ülkenin kendi kendine intiharı demektir. Gelecek kuşaklara ihanettir. Hele küresel ısınmaya ve buna bağlı iklim değişikliklerinin gelecekteki olası olumsuz etkileri göz önüne alınırsa, böylesine bir daha geri dönüşü olmayacak olan bu uygulama tam bir facia olacaktır. Henüz vakit varken, bu uygulamadan derhal vazgeçilmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu