REKLAMI GEÇ

Vali Erkmen, deprem tırını inceledi

Vali Erkmen, deprem tırını inceledi

Vali Yavuz Erkmen, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Denizli Valiliği işbirliği ile düzenlenen “Depreme Duyarlılık Günleri” kapsamında, Denizli’ye gelen Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR’ında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Kasım 2009 Perşembe, 18:27

İnceleme gezisine, Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, DTO Başkanı Necdet Özer, Sivil Savunma Müdürü Bekir Yılmaz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kandilli Rasathanesi Proje Sorumlusu Zafer Öğütçü tarafından Deprem Eğitim TIR’ı hakkında Vali Yavuz Erkmen ve vatandaşlara bilgiler verildi. Öğütçü, deprem anında insanların bulundukları yerlerde ne yapmaları ve ne yapmamaları gerektiği hakkında bilgiler vererek, evdeki eşyaların nasıl ve nerede durmaları gerektiğini anlattı. Eğitim TIR’ında ayrıca yapay olarak 4.8 büyüklüğünde deprem anı uygulanarak, eşyaların sabitlenmesinin önemine değinildi.

Vali Yavuz Erkmen, Denizli’nin deprem açısından birinci derecede önem taşıyan yerlerin başında geldiğini ifade ederek, “ Bu amaçla vatandaşlarımızı bilgilendirmek, onları deprem öncesinde depreme karşı duyarlı hale getirmek çok önemli. Bir taraftan binalarımızı güvenli hale getirirken bir taraftan da insanlarımızı eğitmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda Valiliğimiz, Belediyemiz, Sivil Savunma Müdürlüğümüz olarak yapmış olduğumuz çalışmalarımız var. Bunların bazılarını Valiliğimiz bünyesinde, bazı eğitim çalışmalarını da çeşitli sivil toplum örgütleri ile yapıyoruz. Bugün burada Kandilli Rasathanesi ile ortaklaşa yaptığımız bir çalışma var. Rasathane’nin deprem TIR’ı tüm Türkiye’yi dolaşıyor. Böylelikle iki gün süreyle vatandaşımıza verilen eğitici çalışma yerine getirilmiş oluyor. Biz bunların faydalı olduğuna ve sık sık yapılması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Deprem Eğitim Tırı, iki gündür verilen eğitimlerin ardından yarın ilimizden ayrılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu