REKLAMI GEÇ

Vali Kocatepe’den gazilere yemek

Vali Kocatepe’den gazilere yemek

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanının verilişinin 94’üncü yıldönümünde Vali Şükrü Kocatepe, gazi, gazi yakını ve şehit yakınları onuruna yemek verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2015 Pazar, 10:25

Polisevi’nde düzenlenen etkinliğe, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Kazım Arslan, Gülizar Biçer Karaca, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Özgür, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutan V. Albay Mürşit Kuyumcu, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk, askeri ve mülki erkan ile gazi ve gazi yakınları ile şehit aileleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci , “Ülkemizin vatanımızın, bayrağımızın, namusumuzun, dinimizin, devletimizin varlığını borçlu olduğumuz, hepimizin bir şekilde bir yakınının bir akrabasının olduğu şehitlerimizi de bu vesile ile burada rahmet ile minnetle şükranla anıyoruz. Gazi, o makama gönüllü olmuş, o yüce makam için yola çıkmış, şehitlik mertebesini göze almış, canını o kutsal değenler için feda etmek için oraya doğru yürümüş ama Allah onu gazilik ile ödüllendirmiş. Bugüne kadar tarihimiz boyunca milyonlarca gazimiz bu vatanın kurtulmasında düşmanın her saldırısına aslanlar gibi karşılık vermiş geçmiş tüm gazilerimize başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ertuğrul Gazi olmak üzere Allahtan rahmet, aramızda olan gazilerimize de sizlerin huzurunda şükranlarımı arz ediyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar, buradaki gazilerimize sorsunlar, bu millet ne pahasına olursa olsun diz çökermi diye sorsunlar, bu millet ne pahasına olursa olsun aman dermi diye sorsunlar. Bu ülkenin birliğine beraberliğine kastedenler gelsinler gazimize sorsunlar ‘aman’ dermi? o gazimiz. Genlerimiz de yok bizim aman demek diz çökmek. Allahın izniyle bu belalarda yok edilecektir” dedi.

vali-gaziler-e-yemek-ic

Zeybekci konuşmasını şöyle devam etti:
“Başta bu milletin evlatlarının o inançlı duruşu ile, bu devletin kararlı duruşu ile, bu ülkenin birlik ve beraberliği ile o bölücü terör örgütünün, dünyadaki tüm musibetlerin toplandığı o çukurdan çıkan ve o çukur tarafından yönetilen bu terör belasının en birincil ilacı birlik ve beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir. El ele olduğumuz sürece kardeşliğimiz baki olduğu sürece defolup gideceklerdir. Bize ne zaman beraber gördüler kahroluyorlar, siyasi görüşü ne olursa olsun bizi ne zaman bir ve beraber gördüler bunlar çatlıyorlar, bizi ne zaman Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Çerkeziyle, Abazası ile kol kola gördüler bunlar çatlıyorlar, patlıyorlar yok oluyrlar. Kendilerinden geçiyorlar. Onun için birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız. Allahın izniyle bu ülkeyi hep beraber çağdaş uygarlık seviyesinin de ötesine çıkaracağız.” 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Mayıs 2024 Cuma 16 32Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Parçalı Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 21 34Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Mayıs 2024 Salı 21 35Parçalı Bulutlu