REKLAMI GEÇ

Vali’den güven veren açıklama

Vali’den güven veren açıklama

Denizli Valisi Hasan Canpolat, DENİZLİHABER’e yaptığı açıklamada “Devletin temel niteliklerine” yönelik en ufak harekette bile en şiddetli ve kararlı şekilde konunun üzerine gittiklerini ve gideceklerinin altını çizdi. Canpolat, öte yandan son 4 yılda yaşanan birkaç olayla tüm Denizli’nin mahkum edilmesinin haksızlık olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 27 Mart 2008 Perşembe, 01:00

Vali Hasan Canpolat, Denizli’yi ülke gündemine taşıyan olaylarla ilgili olarak DENİZLİHABER’e değerlendirme yaptı. Vali Canpolat, 30 bini aşkın kamu görevlisinin çalıştığı Denizli’de bazen münferit sıkıtınlar yaşandığına dikkat çekerken, “Daha önce yaptığımız yazılı açıklamada da belirttik. Bu kişiler gerekli cezalara çarptırıldı, çarptırılır da” dedi.

Denizli’nin ülkenin en gelişmiş, modern, sanayi ve kültürel yapısıyla en örnek ilerinden biri olduğuna dikkat çeken Vali Canpolat, 2004’ten bu yana medyaya yansıyan olayların sayısının onu geçmediğine değinirken, nüfusu 1 milyonu bulan bir kentte buna benzer münferit olayların yaşanmasının doğal olduğunu söyledi.

Vali Canpolat, ülke sıralamasında Denizli’nin benzer olaylara bakıldığında listenin en sonundaki iller arasında yer aldığını vurgularken, Denizli’nin irticaya model gösterilişine dikkat çekici bir yaklaşımda da bulundu. “Keşke bütün iller Denizli gibi olsa. Çalışarak üreterek bir yere gelen insanların şehridir Denizli. Kimseden medet ummamışlar, yardım almamışlar. İllegal işlerle bu tip şeylerle uğraşılacaksa; devletin milletin aleyhine ciddi şekilde olaylarının olduğu, kara paranın uyuşturucunun en yoğun olarak görüldüğü yerler var. Niçin bu kentlere yönelik haberler yapılmıyor. Denizli bugün yüzde yüze yakın vergisini, sigortasını ödeyen, elektrikte kaçak kullanımın olmadığı kentlerin başında geliyor” diye konuşan Canpolat, kentin bir irtica yuvasıymış gibi gösterilmesinin bu kente yapılacak en büyük kötülük olduğunu ifade etti.

Kamu alanlarında ya da kamu görevlilerince işlendiği ileri sürülen bazı olaylara ilişkin de değerlendirmede bulunan Canpolat, “30 bine yakın kamu görevlisinin bulunduğu bir bölgede bu tip olaylar yaşanabiliyor. Her biriyle tek tek ilgilenmemiz mümkün değil. Ancak her zaman söylüyoruz kamu görevlisinin, kamu görevinin gerektirdiği tarafsızlık içinde işini yapması gerekiyor. Burada Valiliğimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri devletin anayasa ile koruma altında tuttuğu konulara karşı en yüksek hassasiyet içindeler. Buna yönelik en ufak bir hareket ortaya çıktığında en şiddetli şekilde üzerine gidildi ve gidilecek. Ben de burada Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını uygulamakla yükümlüyüm. Kamuda çalışan herkes görevini tam bir tarafsızlık içinde yapmak zorunda ve yapacak” diye konuştu. Vali Canpolat, Denizli’de bahsi geçen olayların örgütlü bir zincirin halkası olmadığına da dikkat çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu