REKLAMI GEÇ

Vali’den ‘su eğitimlerini artırın’ talimatı

Vali’den ‘su eğitimlerini artırın’ talimatı

Vali Ahmet Altıparmak, okullarda ve Halk Eğitim kurslarında öğrencilerin tasarrufa yönlendirilmesini, çiftçilere ise vahşi sulama yerine modern sulamaya geçmek için eğitim verilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2016 Çarşamba, 16:50

İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nun 2016 yılı son toplantısı Valilik Konferans Salonu’nda Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, DSİ 21. Bölge Müdürü Murat Alp, DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, belediye başkanları, sulama birlik başkanları katıldı.

Toplantıda suyun önemine değinen Vali Altıparmak, okullarda suyun kullanımı, çiftçilere ise vahşi sulamanın önlenmesi için eğitim verilmesini istedi. Altıparmak, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanacak olan değerler eğitiminde ve Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kurslarda suyun doğru kullanımı konusunda eğitimler yapılması talimatını verdi.

Toplantıda, DSİ, Orman Bölge Müdürlüğü, Milli Parklar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve DESKİ’nin su kullanımı ve yönetimi konusunda koordinasyon içinde çalışmaları kararlaştırıldı.

DSİ’YE ZİYARET
Öte yandan Vali Ahmet Altıparmak, Devlet Su İşleri (DSİ) 212. Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. DSİ 212. Şube Müdürü Muhittin Püskül, Denizli’deki çalışmaları, yürütülen projeler ve karşılaşılan sorunlar hakkında Altıparmak’a brifing verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 10 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 15 28Az Bulutlu