REKLAMI GEÇ

Van’da gören yapan Uzman Çavuşun özlediği ‘Çivril Elması’ 1.600 kilometre uzaktan ayağına geldi

Van’da gören yapan Uzman Çavuşun özlediği ‘Çivril Elması’ 1.600 kilometre uzaktan ayağına geldi

Denizli’deki bahçesinde yetiştirdiği elmaları Mehmetçiğe götüren ve ‘elmacı dede’ olarak bilinen Muhammet Yılmaz (71), bu kez Van’da terörle mücadeleyi başarıyla yürüten jandarma komando birliklerini ziyaret etti. Yılmaz, Van’da görev yapan Çardaklı hemşerisi Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarıçam ile de bir araya geldi, uzman çavuşa yöresinin ürünü elmaları 1.600 kilometre mesafeden ulaştırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2021 Salı, 13:53

Bahçesinde yetiştirdiği elmaları askerlere götürmesiyle tanınan ve “Elmacı dede” olarak bilinen Muhammet Yılmaz, Türk bayraklarıyla süslediği ve üzerine “Hakkari Kıran”, “Barış Pınarı Harekatı”, “Hedef Kızıl Elma”, “Pençe-Kaplan” yazdığı hafif ticari aracına yüklediği elmalarla 1.614 kilometre yol kat ederek Denizli’den Van’a ulaştırdı, elmaları Van İl Jandarma Komutanlığı’nda askerlere dağıttı.

ÇARDAKLI HEMŞERİSİ KOMANDO İLE BULUŞTU
Elmacı dede, Van’da görev yapan Çardaklı hemşerisi Jandarma Komando Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarıçam ile de buluştu. Sarıçam, özlediği Çivril elmalarını 1.600 kilometre uzakta tatmanın mutluluğunu yaşadı. İkili burada bir süre memleket sohbeti yapıp, hasret giderdi.

İKİ ELMA BAHÇEM VAR, BİRİNİ ASKERLERE AYIRDIM
Bugüne kadar Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı harekatları, Kapan-3 Kavaklı, Kıran ve Pençe-Kaplan operasyonlarına katılan askerlere elma götürdüğünü belirten Yılmaz, “Hakkari ve Şırnak’taki üs bölgelerine gittim. Bugün de Van’daki askerleri ziyarete geldim. Çivril’de iki elma bahçem var. Birini askerlere ayırdım. Bahçede yetişen tüm elmaları askerlere ulaştırıyorum. Tek amacım vatanın bir bütün olduğunu, yediden yetmişe herkesin askerlerimizin arkasında olduğunu göstermek. Üç yıl kanser tedavisi gördüm. Kanserin en büyük ilacı moral ve motivasyondur. En büyük morali askerlerimizde buldum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu