REKLAMI GEÇ

Vatandaş harç ödemeyecek

Vatandaş harç ödemeyecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü arasında, bilgi sisteminin paylaşımı ile ilgili protokol imzalandı. Protokol gereğince, Büyükşehir Belediyesi’nin yetkili birimleri TAKBİS’e kayıtlı tapu bilgelerine on-line ulaşabilecek. Bu sayede vatandaş, tapudan belediyenin istediği kayıtları almak için harç ödemekten, iki kurum arasında gidip gelmekten kurtulacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2014 Salı, 12:04

Denizli Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlenen imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Mustafa Ünal, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Süleyman Özen katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Bölge Müdürü Süleyman Özen tarafından imzalanan TAKBİS protokolüne göre Büyükşehir Belediyesi’nin yetkili birimleri, TAKBİS’e kayıtlı tüm tapu bilgilerine on-line ulaşabilecek.
Protokol hakkında bilgi veren Başkan Zolan, “Protokol kapsamında TAKBİS’te kayıtlı bulunan ve büyükşehir yetki sınırlarını kapsayan bölgedeki tapu ve kadastro bilgeleri web servisler aracılığıyla on-line olarak belediyemizle paylaşılacaktır. Bu sayede hizmetlerin sağlıklı, hızlı ve verimli olarak sunulması sağlanmış olacak” dedi.

“GİZLİLİK GÜVENİ SARSILMAYACAK”
Tapu bilgilerinin kişiye özel ve gizli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Bilgileri özenle koruyacağız. Hiçbir şekilde o güven sarsılmayacak. Üst düzey güvenlik önlemleriyle korunacaktır” dedi. Zolan, ayrıca bu bilgilerin Belediye Kanunu ile verilen Coğrafi ve Kent Bilgi sistemlerini kurma görevi gereği oluşturulacak Coğrafi tabanlı bilgi sitemlerinde de kullanılacağını belirtti.

VATANDAŞ HEM PARADAN HEM DE ZAMANDAN KAZANACAK
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Süleyman Özen ise imzalanan protokol ile vatandaşların hem harç masrafından kurtulacağını hem de zamandan kazanacağını belirterek, “Belediye tapu bilgileri için vatandaşları bize yönlendiriyordu. Biz de yaptığımız her işlem için harç alıyorduk. Bu protokolle, vatandaş bu harç masrafından kurtulmuş olacak. Ayrıca, vatandaşlarımız belediye ile Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü arasında git-gel’den de kurtularak zamandan tasarruf etmiş olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu