REKLAMI GEÇ

Vergi dairelerinde son gün çilesi

Vergi dairelerinde son gün çilesi

Vergi borçlarının yapılandırılmasına imkan tanınan düzenlemeden yararlanmak için başvuru süresinin son günü vergi dairelerinde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar işlemlerini tamamlamak için çaba harcıyor. Daireler saat 21.00’e kadar hizmet verecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2016 Cuma, 15:27

Vergi borçlusu vatandaşlara ödeme kolaylığı sunmak adına gerçekleştirilen yapılandırmadan yararlanmak için tanınan sürenin sonuna gelindi. Daha önce 31 Ekim’de tamamlanacağı açıklanan, ancak yoğunluk nedeniyle 25 Kasım’a ertelenen yapılandırma başvuruları için yeni bir uzatma beklenmiyor.

Yapılandırma için son günü bekleyenler yine vergi dairelerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Sabah erken saatlerden itibaren yapılandırmadan yararlanabilmek için sıra bekleyen vatandaşlar da, işlemleri yapmaya çalışan memurlar da isyan noktasına geldi.

Vergi Dairesi Başkanlığı yetkilileri, daha önce bir kez uzatılan yapılandırma başvuru süresinde yeni bir uzatma beklenmediğini belirterek, başvuruların tamamına cevap verebilmek için saat 21.00’e kadar dairelerin açık olacağını duyurdu.

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?
Her türlü vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri ve zamları, gümrük vergileri, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti RTÜK idari para cezaları, YURT-KUR öğrenim ve katkı kredisi borçları, SGK ve belediyelere olan 30 Haziran 2016 ve önceki dönemlere ait borçlar düzenleme kapsamında yer alıyor.

BORCUN NE KADARI SİLİNECEK?
İdari para cezalarında gecikme cezalarının yanı sıra borç asıllarının da yüzde 50’si silinecek. Yani 100 lira idari para cezası, 40 lira da bunun gecikme cezası olan bir borçlu bu tutarı öderken borç aslını 50 lira olarak, 40 lira gecikme cezasını da 50 lira borç aslına uygulanacak enflasyona göre güncellenecek tutarla birlikte ödeyecek.

Vergi dairesine borcun tutarı 50 lira ve altındaysa bu tamamen silinecek. Vatandaş bu borcu ödemekten kurtulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu