REKLAMI GEÇ

VERGİ DİLİMİ SOYGUNUNA HAYIR!

VERGİ DİLİMİ SOYGUNUNA HAYIR!

Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi, okullarda başlattığı “Vergi Dilimi Soygununa Hayır” imza kampanyasına Candoğan Parkı önünde devam etti. Okullarda açılan stantlarda 5 binin üzerinde imza toplandığını söyleyen Eğitim-İş Sendikası Pamukkale İlçe Temsilcisi Namık Kemal Aydoğan imzaların genel merkez aracılığı ile Maliye Bakanlığı’na iletileceğini belirtti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2014 Salı, 12:37

Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası Denizli Şubesi, Candoğan Parkı önünde imza kampanyası gerçekleştirdi. “Vergi Dilimi Soygununa Hayır” imza kampanyası hakkında bilgi veren Pamukkale İlçe Temsilcisi Namık Kemal Aydoğan, asgari ücretliler başta olmak üzere ücretli çalışanların üzerinde ağır bir vergi yükü bulunduğunu belirtti.

“LİMİT 22 BİN’E YÜKSELTİLSİN”
Okullarda 5 binin üzerinde imza toplandığını söyleyen Aydoğan, “Anayasanın 73. Maddesinde ‘Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür’ ifadesi yer almaktadır. Bu düzenlemeden amaçlanan, herkesin kamu harcamalarını finanse etmek üzere vergi ödemek yükümlülüğü olduğunu ve fakat bu ödemenin mali güce göre olması gerektiğidir. Asgari ücretliler başta olmak üzere ücretli çalışanların üzerinde ağır bir vergi yükü bulunmaktadır. Bu vergiler, ağırlıklı olarak tüketicilerin ya da gerçek anlamıyla toplumun önemli bir kesimini oluşturan başta ücretliler olmak üzere dar ve sabit gelirliler üzerindedir. Bu tutar gelirden alınan verginin üç katından fazladır” dedi.

Emek üzerindeki vergi yükünün azaltılması için asgari ücretten vergi alınmaması amacıyla imza kampanyası başlattıklarını söyleyen Aydoğan, “Eğitim-İş olarak 1. Vergi dilimi olan yüzde 15’lik vergiye tabi limitin 11 bin TL’den 22 bin TL’ye yükseltilmesini istiyoruz. İmza kampanyasında topladığımız imzaları, sendika genel merkezimize ulaştıracağız. Daha sonra Maliye Bakanlığı’na verilecek” diye konuştu.

KAMPANYAYA YOĞUN İLGİ
Eğitim-İş’in Candoğan Parkı önünde açtığı stant vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Caddeden geçen vatandaşlar, ücretlerinden kesilen vergilerden duydukları rahatsızlığı imza atarak dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu