REKLAMI GEÇ

Yangın havuzlarına boyalı önlem

Yangın havuzlarına boyalı önlem

Denizli’de Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, olası orman yangınlarında helikopterin kolay su alabilmesi için, orman içlerine yapılan yangın havuzlarına, insanların girmesini engellemek ve yaşanan boğulma olaylarının sona ermesi için kırmızı boya döküldüğünü söyledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Şubat 2010 Salı, 17:59

Kırmızı rengin tehlikeyi çağrıştırması nedeni ile bu rengin seçildiğini belirten Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, “Yangın havuzlarına insanların girmesi kesinlikle yasaktır. Havuzların etrafı tel örgülerle çevrili, uyarı levhalarımız da bulunuyor, ancak insanlarımız tüm bunlara rağmen özellikle yaz aylarında serinlemek için havuzlara giriyorlar ve üzücü boğulma olayları yaşanıyor. Bunu önlemek için orman içlerindeki tüm yangın havuzlarına, birer kilogram kırmızı renkte boya döktük. Bu boyalar, tüm havuza yayıldı. Boyalı su, doğal hayattaki canlılara zarar vermiyor. Yaban hayvanları bu boyalı sudan içtiğinde hiçbir zarar görmüyor. Buradaki amacımız, kırmızı renkte havuzlarla, insanlara tehlikeyi bir kez daha anlatmak” dedi.

217 havuz yapıldı
Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2005 yılında başladıkları yangın havuzu yapımı çalışmalarını sürdürdüklerini, geride kalan 4 yılda, 217 yangın havuzu yaptıklarını belirten Müdür Oklu, “Müdürlüğümce orman yangınları ile etkin bir mücadele amacıyla yapılan yangın havuzlarının sayısı 217’ye ulaştı. 2009 yılında, 67 yangın havuzu yaptık. Kuş uçuşu her 5 kilometrede de bir havuz yapma hedefine ulaşmak için çalışmalara devam ediyoruz. 500 tonluk bir yangın havuzunun yapımının bize maliyeti 10 bin lira. 2010 yılı sonuna kadar belirlenen bölgelere, 83 yangın havuzu daha yaparak, havuz sayımızı 300’e çıkartacağız. İlimiz genelinde olası bir yangında, helikopterlerimiz su alacak yer aramayacak. Kısa sürede en yakın havuzdan suyunu alıp, yangına çok kısa sürede müdahale edecek. Orman yangınlarında yerinde ve zamanında müdahale, yangının daha geniş alanlara sıçramasını önlüyor. Onun için yangın havuzları çok önemli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu