REKLAMI GEÇ

Yanlış park eden sürücüye 1 liralık tazminat davası açtı

Yanlış park eden sürücüye 1 liralık tazminat davası açtı

Denizlili Avukat Kemal Yazır, park ettiği aracının çıkışını engelleyecek şekilde park eden araç sürücüsüne açtığı 1 liralık tazminat davasını kazandı. Ceza alan sürücü yasal faizi ile birlikte ödeyeceği 1 liranın yanında birde 468 lira 10 kuruş yargılama gideri ödeyecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2018 Çarşamba, 15:18

Sözcü Gazetesi’nin internet sayfasındaki haberine göre Denizlili Avukat Kemal Yazır, yanlış ve mağdur edici parklarla ilgili bir sürücüye açtığı 1 liralık tazminat davasını kazandı ve bu konuda örnek oluşturdu. Mahkeme park halindeki bir aracın çıkışını engelleyecek şekilde yapılan bir başka aracın sürücüsüne ceza verdi.

Denizli’de görülen davada mahkeme heyeti davacı Avukat Kemal Yazır’ın olayın gerçekleştiği gün 20 dakika 26 saniye haksız olarak bekletildiğini ve bunun karşılığında aylık geliri bazında 7 lira 9 kuruş iş ve güç kaybına uğradığı kararına vardı.

Mahkemenin verdiği emsal sayılabilecek karar sonucunda Avukat Kemal Yazır’ın aracı ile park yerinden çıkışını engelleyen araç sürücüsüne yasal faizleri ile birlikte 1 lira tazminat ödemesi için ceza verildi. Ancak cezaya çarptırılan sürücü ayrıca yargılama giderleri olan 468 lira 10 kuruşu da ödeyecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2025 Cuma 14 32Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2025 Cumartesi 16 29Çok Bulutlu
18 Mayıs 2025 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2025 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
20 Mayıs 2025 Salı 16 31Az Bulutlu